Felhívás!

Hatalmas a szmog Delhiben

Hatalmas a szmog Delhiben Külföld

Az idei legnagyobb levegőszennyezettséget mérték most vasárnap Újdelhiben. Az indiai főváros hatóságai közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek, és elrendelték a város iskoláinak azonnali bezárását.

A világ legszennyezettebb levegőjű fővárosának tartott Delhiben a szálló por koncentrációja meghaladta a kilencszázas értéket, ami bőven fölötte van a nagyon súlyosnak számító 500-as szintnek, amely már légzőszervi megbetegedésekhez vezethet.

— Azon túl, hogy légzési nehézségeket okoz, lelkileg is megvisel az, ami most történik. Mivel nincs tél, ezért ez nem a köd. A legtöbben porszűrő maszkban járunk – mondta egy delhi lakos.

— Fullasztó érzés, egyfolytában köhögnöm kell. Azt hittük, majd az esők kicsit jobb időt hoznak, csökkentés a szennyezés szintjét, de nem így lett – mondta egy delhi férfi.

Az EU és India közötti szabadkereskedelmi egyezmény tárgyalásainak újraindítása miatt Delhibe látogató Angela Merkel német kancellár környezetvédelmi beruházásokat sürgetett, és elmondta, hogy Németország öt év alatt egymilliárd eurót költene Indiában zöld közlekedési fejlesztésekre.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.