Felhívás!

Hangosak és elszántak a klímatüntetők világszerte

Hangosak és elszántak a klímatüntetők világszerte Külföld

Wellington, Madrid, Párizs, New York, csak négy a hétfői klímatüntetések helyszínei közül. Világszerte környezetükért aggódó aktivisták és civilek tömege lepte el az utcákat, fiatalok és idősek követeltek cselekvést a bolygó megmentése érdekében. A megmozdulásokon több száz ember vettek őrizetbe.

Elly Baxter, az Extinction Rebellion Sydney szóvivője elnézést kért azoktól, akiket bármilyen módon zavar az akciójuk. “Nekünk sem jó, hogy itt vagyunk, nem akarjuk kellemetlenné tenni az emberek életét. Egyet akarunk: hogy a kormányok cselekedjenek”

Nem egy városban végződött őrizetbevételekkel a tüntetés. Londonban több mint 270 embert állítottak elő, miután az aktivisták kulcsfontosságú utakat zártak le, megbénítva a közlekedést. Volt, aki a járművekhez láncolta magát. Berlinben és más városokban vörösbe öltöztek a tüntetők, azt szimbolizálva, hogy a klímaváltozás miatt fajok tűnnek el a Földről. Volt, ahol Noé bárkájának másolatát is megépítették.

A Sea Watch egyik mentőhajójának nyáron őrizetbe vett kapitánya, a német aktivista, Carola Rackete a következőképpen fogalmazott: “Eredeti szakmám szerint természetvédelmi ökológus vagyok. Katasztrófaként élem meg, hogy a szövetségi kormány semmit sem tesz annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a klímakatasztrófa, hogy eltűnjön a biodiverzitás a bolygónkról. Ezek a folyamatok egzisztenciális krízisbe taszítják az emberiséget” – mondta.

Greta Thunberg Dél-Dakotában, amerikai őslakosokkal együtt vett részt a tüntetésen. New York-ban mindeközben művért locsoltak szét a Wall Streeten: vészhelyzet van, az idő lejárt, cselekdni kell, vagy mind meghalunk – üzenték az Extinction Rebellion, vagyis a magát a kihalás elleni lázadásnak nevező radikális környezetvédelmi mozgalom aktivistái.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 8., 17:25
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Ne hagyd magad, Greta Thunberg !!! Elobb utobb az egesz bolygo csatlakozni fog a mozgalmatokhoz ! Az Uj-Vilagrend penzehes oligarhait es maffiozo politikusait, akik egyebre nem tudnak gondolni csak a penzre es a sajat joletukre, ime a jovo generaciok fiataljai es gyerekei fogjak legyozni ! Mert ha nem tesszik meg most a 24-ik oraban, ezek a penzehes patkanyok valoban a pusztulasba viszik a Fold osszes lakossagat, az allatfajokkal es erdokkel egyutt !!!

 • User
  Dátum: 2019. október 9., 10:07
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Szerintem túl hangosak !! – ezt a kislányt GRETA THUNBERG-et ravasz mesterkedésre használják , hisz ez a nemzedék aki élvezi az újdonság minden formáját, jóval-rosszal együttvéve , – a könnyebbség érdekében – mi és elődeink nem használtunk ennyi vegyszeres tisztitószert és még sok mással is lehet példázódni – ÚGY,HOGY ELÉG A ZÖLDEK MESTERKEDÉSEIBŐL !!!

 • User
  Dátum: 2019. október 9., 11:54
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ezekbol a minuszokbol ugy ertsem, hogy a szekelyek azok nem fognak csatlakozni a bolygonk megmenteseert folyo akciokhoz ?! Ez azt jelenti ,hogy nekuk itt minden a legnagyobb “rendben ” van ? Ugy-e szekely vereim ?! Csak van egy gond. Ha majd a kovetkezo ev netan esos, viharos es tele arvizekkel fog jonni, akkor majd ne sirankozzatok, mint 2005-ben Farkaslakan (Hargita megye) ,hogy “Istenem, ez a vilagvege”. Ujra kell nezni a Youtube-on, hogy milyen katasztrofalis arviz arasztotta el ezt a falut 2005-ben. Es ha veletlenul netan, olyan szarazsag lessz a kozeljovoben, hogy meg a gyom sem fog teremni a foldjeiteken, nemhogy a pityoka, es utana egybol jon majd egy olyan vihar mint amilyen az iden Gorogorszagot sujtotta, vagy netan egy olyan meretu esozes mint iden Spanyolorszagban (450 liter eso negyzetmeterenkent !),akkor majd megjon a jozan eszetek, csak akkor mar tul keso lessz !!!