Hirdetés
Hirdetés

Halálba zuhant hat elefánt, miközben egymáson próbáltak segíteni

Halálba zuhant hat elefánt, miközben egymáson próbáltak segíteni Külföld

Egy vadon élő elefántcsorda hat tagja fulladt bele a Haew Narok (Pokoli szurdok) vízesés vízébe a thaiföldi Khao Yai Nemzeti Parkban. Két állatot sikerült kimenteni.

Hirdetés
Hirdetés

Hat elefánt, köztük egy hároméves borjú pusztult el a szombati balesetben, amely talán azzal függ össze, hogy előző éjjel nagy eső zúdult a térségre. Az elefántüvöltésre a helyszínre érkező mentőcsapatok két felnőtt állatot találtak élve, ők a sziklák közé szorultak, miközben a bajbajutott borjú segítségére siettek.

A tragédiára azután kerülhetett sor, hogy egy bébielefánt megcsúszott és beleesett a Khao Yai Nemzeti Parkban található vízesésbe, az állatok ezután sorra zuhantak a halálba, ahogy igyekeztek segíteni a társaikon.

Az életben talált állatokat sikerült kimenteni a vízesés mélyéről, de rendkívül kimerültek, ezért speciális táplálékkal látták el őket, hogy újra erőre kapjanak.

1992-ben egy elefántcsorda nyolc tagja zuhant a mélybe és pusztult el ugyanennél a vízesésnél. A világörökségi listán is szerepelő nemzeti park mintegy 300 vadon élő elefántnak ad otthont.

Edwin Wiek, a Wildlife Friends Foundation Thailand alapítója szerint a csorda megmaradt tagjainak ezután sokkal nehezebb lesz életben maradni, hiszen az elefántok egymásra támaszkodva keresnek élelmet és védekeznek, ráadásul ezek az állatok képesek gyászolni a társaikat. “Olyan, mintha elvesztették volna a családjuk felét” – mondta Wiek, hozzátéve, hogy “semmit nem tehetünk, a természet sajnos ilyen”.

(MTI/24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások