Felhívás!

Gyerekeket zárnak börtönbe vanílialopás miatt Madagaszkáron

Gyerekeket zárnak börtönbe vanílialopás miatt Madagaszkáron Külföld

Madagaszkáron több mint százhatvan gyereket zártak börtönbe bírósági tárgyalás nélkül. Embertelen körülmények között élnek a börtönben.

Több mint százhatvan gyereket tartanak fogva Madagaszkáron, mert egy kis édességre vágytak, és vaníliát szedtek. A szigetország számít a világ legnagyobb vaníliaexportőrének. A virágzó iparág azonban növelte a gyerektolvajok számát – olvasható a BBC weboldalán.

A gyerekek akár három évet is kaphatnak vanílialopás miatt, úgy hogy még csak tárgylásuk sem volt. Harotsilavo Rakotoson emberi jogokkal foglalkozó ügyvéd elmondta, Madagaszkáron sokkal fontosabb a vanília, mint az emberi jogok tiszteletben tartása.

A vanílialopás miatt börtönbe zárt gyerekek embertelen körülmények között kell, hogy letöltsék büntetésüket, több mint kétezer felnőttel – más bűncselekmény elkövetőivel –összezárva egy olyan börtönben, aminek befogadóképessége mindössze kétszáznyolcvan fő. Nincs ágyuk, ahol alhatnak, egy nap csak egyszer kapnak ételt, és szüleikkel sem találkozhatnak, csak telefonon beszélhetnek velük.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások