Felhívás!

Ferenc pápa felszólalt a migránsok megbélyegzése ellen

Ferenc pápa felszólalt a migránsok megbélyegzése ellen Külföld

Ferenc pápa panamai látogatása egyik fő eseményén felszólalt a migránsok megbélyegzése ellen.

A Panamaváros tengerparti parkjában, több százezer hívő előtt elmondott szentbeszédében “értelmetlennek és felelőtlennek” minősítette, ha a hazájukból elvándorlókat fenyegetésnek tekintik a társadalomra. Olyan egyházat akarunk, amely szívélyesen fogad, véd, támogat és integrál, amely nem megbélyegző, és kevéssé megbocsátó az összes migráns társadalmi veszélyként való értelmetlen és felelőtlen elítélése esetén – hangsúlyozta többször is.

Ferenc pápa szerint felháborító, ha a migránsok szolidaritás helyett elutasítással találkoznak egy jólétben bővelkedő társadalom részéről, és ezen felül az összes társadalmi baj felelősének és hordozójának tekintik azokat, akik kénytelenek voltak elhagyni a hazájukat vagy elvesztették a szülőföldjüket, gyökereiket, családjukat és munkájukat.

Ferenc pápa a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra utazott szerdán Panamába. A látogatás január 28-ig tart.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 28., 16:06
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ezt a mocskot adagold be vkinek akinek az egész családját kivégezték a muszlimok! Milyen sokan teroristák közülük! Hánynak van mestersége?! Mit nyer velük Európa?!

   • User
    Dátum: 2019. január 29., 16:01
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Egy is elég!Ki tud irtani néhány tucat embert is .De addig ,amíg te nem vagy érintett felteszed ezt a barom kérdést ,hogy milyen sok,hány százalék?Na az a minimális százalék legyen a te embered ha úgy akarod,vagy azt hiszed,hogyha robban melletted a tojás akkor te sérthetetlen leszel?Te volnál a Halhatatlan?

    • User
     Dátum: 2019. január 29., 17:15
     ÉRTÉKELÉS: -6

     Nem én írtam, hogy “Milyen sokan teroristák közülük! “, csak rákérdeztem, hogy mégis milyen sokan?

     Természetesen egy eset is tragédia, főleg az érintetteknek. De ha ez alapján ítélünk el sok millió embert, akkor ennek a gyűlölködésnek sose lesz vége.

     • User
      Dátum: 2019. január 30., 22:54
      ÉRTÉKELÉS: 1

      Inkább a terrorizmusnak nincs vége…ma reggel elkaptak 3 befogadott szépfiút,akik tűzijátékot akartak bemutatni Németország északi részén,azzal a céllal,hogy….folytassad te hátha kitalálod.Szintén részedre.Az olaszok megengedték a Sea Watch sétahajó kikötését Olaszországba,ha átveszik a “turistákat”. Többek között jelentkezett Románia is ,a 49-ből vagy 8 jutna.Uccu neki fussál és jelentkezzél nehogy lemaradj,te vajszívű másokat kioktató.

 • User
  Dátum: 2019. január 28., 23:17
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Jobb volna mar vegre kinyiljon a csipatok,hogy tisztan lassatok,es annyit ne muszlimozzatok.Jo kis agymosast csinaltak nektek,hogy ennyire feltek a muszlimoktol.Nem a muszlimok dontottek nyomorba az orszagunkat.Nem a muszlimok talaltak ki, es mukodtetik orszagunkban, az uzsoras csalo bankrendszert,mely egyforman megnyomorit gazdagot es szegenyt .Nem a muszlimok vagjak az erdoinket.Nem a muszlimoknak a foga faj,az orszagunk aranybanyaira.Es meg sorolhatnam,hogy mi mindent,ami csak rossz van es a nyakunkba zuditanak,azt nem a muszlimok teszik velunk,hanem a szabadkőművesek, akik elott nincsen kerites,mert mar reges regen itt elnek koztunk es pusztitjak orszagunkat!

  • User
   Dátum: 2019. január 29., 18:43
   ÉRTÉKELÉS: -3

   Ha nem tetszik itt Europaban akkor miert nem messz el innen a muszlimjaidhoz ,mit agitalsz itt a Szekely Hirmondo hozzaszolasi falan? Ha olyan nagyon jonak tartod a muszlimokat miert nem messz veluk oda lakni ahol ok vannak ? Nagyon is nagy a gyanum,hogy vagy egy jobbikos fasiszta naci vagy egy gyurcsanyista fizetett agitator lehetsz,jobb lenne minel hamarabb lelepnel errol az oldalrol.

 • User
  Dátum: 2019. január 29., 16:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A jólétben bővelkedő társadalmak…Görögország,Észak-Macedónia,Bosznia-H.,Bulgária…Hát igen a Vatikánból másképp látszik.Érdekes,hogy amikor a keresztényeket üldözik és gyilkolásszák mély csend van.Tényleg a szabadkőművesek…Rotary -klub…pápa!

 • User
  Dátum: 2019. január 30., 11:57
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Várjuk ki a végét,hogy mit fog mondani a látogatásán Bukarestben,Csíksomlyón meg Balázsfalván.Szerintem ezen a 3 helyen lényegileg mást-mást fog mondani a megbeszéléseken ami utólag fog kiderülni.A “popor” előtt a bla-bla.