Felhívás!

Felszámoltak egy nemzetközi bűnszövetkezetet, amely migránsokat feketemunkásként dolgoztatott

Felszámoltak egy nemzetközi bűnszövetkezetet, amely migránsokat feketemunkásként dolgoztatott Külföld

Az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezetének (Europol) közreműködésével, a francia, a moldovai és a román hatóságok felszámoltak egy nemzetközi bűnszövetkezetet, amely illegális bevándorlókat feketemunkásként zsákmányolt ki, 38 gyanúsítottat előállítottak – adta hírül a hágai testület.

Az Europol közleménye szerint a bűnbanda emberkereskedelemmel foglalkozott, illetve hivatalos dokumentumok meghamisításával és szociális juttatásokkal elkövetett csalásokkal tett szert mintegy 14 millió euró illegális profitra.

A bűnözői hálózatra 2018-ban figyeltek fel a hatóságok, amikor a rendfenntartó szervek Franciaországban elfogtak egy kisteherautót, amely tíz illegális – moldovai állampolgárságú – bevándorlót szállított. Többük hamis román útlevéllel rendelkezett. A hatóságok feltárták, hogy a migránsokat egy Franciaországban élő román állampolgár által irányított bűnszervezet csempészte be az országba, hogy építkezéseken dolgoztassa őket heti 55 órában, napi hatvan euróért. A kizsákmányolásban nagyobb építőipari és épületfelújítási vállalatok is részt vettek, az illegális profitot a bűnbanda többségében franciaországi székhellyel rendelkező társaságokon keresztül mosta tisztára.

Az összehangolt akcióban 19 gépjárművet, 15 luxusautót, fegyvereket, mobiltelefonokat és 100 ezer euró készpénzt is lefoglaltak a hatóságok.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.