Hirdetés
Hirdetés

Európai Bizottság: az unió arra törekszik, hogy legális utat nyisson az Európába igyekvők számára

Európai Bizottság: az unió arra törekszik, hogy legális utat nyisson az Európába igyekvők számára Külföld

Az Európai Unió továbbra is fellép az emberkereskedők tevékenységével szemben, a bajbajutottak megmentése, a menekültek és migránsok kilátástalan helyzetének felszámolása érdekében, és nem hagy fel azon törekvésével, hogy legális utat nyisson azok számára, akik Európába  kívánnak jutni –  fogalmazott jelentésében az Európai Bizottság szerdán.

Hirdetés
Hirdetés

A menekültek június 20-án esedékes nemzetközi napja alkalmából kiadott nyilatkozat hangsúlyozta, annak érdekében, hogy Európa továbbra is biztonságos menedék maradjon a nemzetközi védelemre szorulók számára, az Európai Unió megerősíti elkötelezettségét az otthonukat elhagyni kényszerült, kiszolgáltatott emberek jogainak védelme mellett.

“Mindaddig, amíg a menekültek életüket kockáztatják annak érdekében, hogy biztonságos menedékre leljenek, munkánknak folytatódnia kell. Továbbra is megvédjük a menekültek emberi jogait Európán belül és kívül, együttműködünk a partnerországokkal és a nemzetközi szervezetekkel, hogy biztonságosabb és legális utakat biztosíthassunk a védelemre szorulók számára” – fogalmaztak.

A kényszerű elvándorlás kezelése globális együttműködést igényel, amelyben a szolidaritás és a felelősség a teljes nemzetközi közösség és nem csak néhány fogadó ország és adományozó között oszlik meg – húzták alá.

A megítélt fejlesztési támogatásokkal, a konfliktusok megelőzését célzó politikai tárgyalásokkal, valamint a jogállamiság erősítésével az unió hozzájárul a migráció kibocsátó országainak tartós békéjéhez és stabilitásuk megtartásához – szögezte le a bizottság.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. június 20., 18:02
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ázsiát és Afrikát nem kell annyira kizsákmányolni és háborúkat szítani😣
  Aki gondban van maradjon a fajtáinál, keressenek ott megoldást a számukra! Nyugat Európa már így is nagy bajban van! A cigányokat több mint 700 év alatt nem tudták intdgrálni!!!

 • User
  Dátum: 2019. június 21., 16:08
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez a kép sokatmondó!Itt már régóta mindennapi ,még hozzanak be vagypár száz milliót aztán mehet mindenki melléjük ,mert Európának konyec