Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Európában először 500 magyar utazhatott sehova

Európában először 500 magyar utazhatott sehova Külföld

Bebizonyosodott: még a határzárak és karanténok világában is lehet utazni. A történelemben először szállt fel Budapestről egy Budapestre tartó utasszállító.

Hirdetés
Hirdetés

Az Aeropark repülőmúzeum és a Smartwings légitársaság vezetői a koronavírus-járvány kezdete óta fontolgatták, hogy sétarepülést indítanak Magyarország fölött azok számára, akiknek hiányzik a kalandozás, vagy csak képtelenek élni a turbinák zúgása nélkül. Eredetileg egy járatot terveztek, de hamar rá kellett jönniük, hogy a határ a csillagos ég.

– Amikor megláttam legelőször, hogy lehet ilyen repülőjegyet venni azonnal lecsaptam rá. Sajnos a másik két járatra már nem tudtam venni, mert azt azonnal elkapkodták – mesélte az egyik utas, Horváth Csaba.

A felhők fölött mindig kék az ég – ezt most 500-an valóban megtapasztalhatták. Míg a Liszt Ferenc repülőtéren zuhogott az eső, addig a Boeing 737-800-as ablakain vakítóan sütött be a nap. A mintegy egy órás sétarepülés alatt bárki felállhatott, lefotózhatta az Alpok domborulatait, sőt a szerencsések még a pilótafülkébe is bepillanthattak.

Somogyi Tóth Dániel, az Aeropark alapító-vezetője elmondta: Ausztráliában és Ázsiában már indítottak korábban hasonló sétarepüléseket, de Európában a magyarok voltak az elsők, akik elrepülhettek ,,sehova”.

A beutazási korlátozások miatt idén mintegy 60%-al esett vissza a ferihegyi repülőtér forgalma. Volt olyan nap, hogy csak 15 járat indult, vagy érkezett. Így nem csak a repülés szerelmesei várták már, hogy végre madártávlatból láthassák távolodni Budapestet, hanem a pilóták és légiutas-kísérők is, akik a drasztikusan visszaesett légiforgalom miatt már hónapok óta a Földön rostokolnak.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 26., 11:20
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Nagyon ellenszenvesek ezek az „utazások”. Gyakorlatilag csak a környezetet szennyezik és a társaságnak pénzt hoznak. Semmi, de semmi hasznos dolog nincs benne.

 • User
  Dátum: 2020. október 26., 18:23
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Pedig nagyon is hasznos. Javítja az emberek közérzetét. És gyakorlatilag minden ezért történik mindenhol. Egy repülőgép-anyahajó sokkal inkább szenneyzi a környezetet. De az nem ellenszenves senkinek.