Felhívás!

EU-támogatás a munkahelyek megőrzésére

EU-támogatás a munkahelyek megőrzésére Külföld

Bár a munkanélküliség becslések szerint 9,4%-osra emelkedik idén az euróövezetben, ami csaknem 2 százalékkal magasabb, mint a pandémia előtt, továbbra is alacsony a gazdasági visszaesés mértékéhez képest. Az Európai Bizottság SURE programja a szükséghelyzeti munkanélküliség kockázatait mérséklő ideiglenes támogatási eszköz.

Az európai kormányok bértámogatásokat nyújtottak, és kényszerszabadságok fizetésével is segítettek megőrizni a munkahelyeket a koronavírus-járvány idején.

Az Európai Bizottság SURE programja második védelmi vonalként működik, főként az egyéni vállalkozóknak nyújt pénzügyi támogatást. 90,3 milliárd eurós hitelt ad nekik 18 országban. A bizottság 100 milliárd eurós kölcsönt vesz föl a tőkepiacokon alacsony kamatozású kötvények kibocsátásával, köszönhetően az EU szolid hitelminősítésének. A hiteleket ugyanilyen feltételekkel adja tovább a tagállamoknak.

A SURE-kötvények szociális beruházási kötvények, vagyis valóban szociális célokat szolgálnak. Amelyeket tavaly bocsátottak ki, azokat 2025 és 2051 között kell visszafizetni.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.