Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Erdélybe látogat a hétvégén Novák Katalin

Erdélybe látogat a hétvégén Novák Katalin Külföld

Erdélybe látogat a hétvégén Novák Katalin. Magyarország szombaton beiktatott köztársasági elnöke Gyulafehérváron vesz részt a Magyar Református Egység Napján.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Református Egyház tíz egyházkerületének a részvételével zajló ünnepségen leleplezik Bethlen Gábor fejedelem egészalakos szobrát Gyulafehérvár központjában. Bethlen Gábor fejedelemnek a gyulafehérvári várban felállítandó egész alakos szobra Erdély aranykorára hivatott emlékeztetni. Az emlékművel a nagy államférfi által alapított kollégium 400 éves fennállását is ünneplik.

Az Erdélyi Református Egyházkerület közleménye alapján Novák Katalin beszédet is mond az avatóünnepségen. Az ünnepi események egyébként már csütörtökön elkezdődnek. Nagyenyeden az Erdélyi Református Egyházkerület és a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Egyháztörténeti tanszékének közös szervezésében rendezik meg a VII. egyháztörténeti konferenciát, amely Az iskolák felettébb szükséges voltáról címet viseli. Pénteken tíz dél-erdélyi egyházközség felújított templomát áldja meg a tíz Kárpát-medencei református egyházkerület püspöke.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.