Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglani börtönt kaphat Harvey Weinstein

Életfogytiglani börtönt kaphat Harvey Weinstein Külföld

Látszólag megtörten, járókerettel érkezett büntetőperének előzetes meghallgatására Harvey Weinstein New Yorkban. Életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Hirdetés
Hirdetés

Harvey Weinsteint több mint 80-an vádolták meg szexuális zaklatással, ketten nemi erőszakkal. Az egyik eset 2006-ban, a másik 2013-ban történhetett.

Az amerikai filmproducer vádlói közül többen megjelentek a helyszínen, köztük Rosanna Arquette is. A színésznő a kilencvenes évek elején került egy szobába Weinsteinnel, aki fogdosta, Arquette viszont elutasította. Szerinte ez később negatív hatással volt a karrierjére.

— Egy új év és egy új évtized elején járunk. Lejárt az idő. A munkahelyi szexuális zaklatás ideje lejárt. Az áldozatok hibáztatásának ideje lejárt. Az üres bocsánatkérések és a következménynélküliség ideje lejárt – nyilatkozta Rosanna Arquette.

Harvey Weinstein azt állítja, hogy a szexuális aktusok közös megegyezésen alapultak.

— Szerintem az ügyészek úgy gondolják, hogy a történteknek csak egy oldala van, és csak az számít. Ezért van ez a per. Meg kell mutatni a bíróságnak, New York államnak és a világnak, hogy az éremnek van másik oldala is, nemcsak az, amiben szeretnék, hogy mindenki higgyen – mondta Donna Rotunno, az egykori filmmogul ügyvédje.

Harvey Weinstein decemberben megegyezett az őt vádló nőkkel, így a polgári per lezárult, a büntetőper kedden, az esküdtek kiválasztásával folytatódik. A folyamat nem lesz könnyű, a jelölteket megkérdezik majd, hogy mit tudnak a botrányról, és zaklatták-e őket korábban.

(euronews)

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások