Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egy Romániából kivándorolt szülésznő a brit egészségügy egyik hőse

Egy Romániából kivándorolt szülésznő a brit egészségügy egyik hőse Külföld

Egy Nagy-Britanniában élő román nő egyike a brit egészségügyi rendszer 12 azon alkalmazottjának, akinek arca megjelenik egy kampányában, amelyben a britek köszönetet mondanak az orvosi személyzetnek a világjárvány idején tett erőfeszítésekért. Claudia Anghel szülésznőként dolgozik, amely a járvány alatt még nehezebb szakma.

Hirdetés
Hirdetés

Az arca most már ismerőssé válik több millió brit számára, akik középületek vagy buszok hirdetőtábláin láthatják őt.

Claudia Anghel hét évvel ezelőtt érkezett az Egyesült Királyságba, nagyon gyengén beszélt angolul, de ez nem bátortalanította el. Ellenkezőleg, most a Coventry Egyetemi kórházban dolgozik. Most is szülésznő, akárcsak Călărași-ban is volt, ahonnan a jobb élet reményében távozott.

„Amikor megmented egy gyermek életét, együtt örülsz a rokonokkal, akik soha nem felejtik el, mit tettél értük. Amikor egy baba nem lélegzik születéskor, együtt sírsz az anyával. Emlékszem egy nőre, akinek lélegeztetésre volt szüksége egy nehéz szülés alatt… nem látta tisztán a nevemet a jelvényen, és azt kérte, csíphessen meg, hogy lássa, valóban egy angyal vagyok-e” – meséli Claudia.

Amikor kiválasztották a kampányra, Claudia habozott, ám legyőzte a félelmeit.

„Nem szeretem, ha fényképeznek, tehát amikor hallottam a fotózásról, az első gondolatom az volt, hogy ezt nem akarom! Nagyon zavarban voltam a helyzet miatt. Aztán azt gondoltam, hogy ennek jó dolognak kell lennie, ha elősegíti a szülésznői szakmát, amely szerintem nagyon nemes” – mondja a román nő.

Az elmúlt hónapok óriási nyomása ellenére Claudia és munkatársai megtartották humorérzéküket. Azt mondja, minden reggel, amikor felveszi egyenruháját, nem felejt el feltenni egy kis rúzst, még akkor sem, ha tudja, hogy a védőmaszk alatt nem tart sokáig.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.