Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Donald Trump betegsége óta először szerepelt nyilvánosan

Donald Trump betegsége óta először szerepelt nyilvánosan Külföld

Police lives matter- „A rendőrök élete számít” felirattal vonult több száz színes bőrű amerikai a Fehér Ház elé szombaton.

Hirdetés
Hirdetés

A megmozdulás mögött a Blexit nevű mozgalom áll, melynek eredeti célja az amerikai kisebbségek felemelése, jelen esetben – szakértők szerint- a cél azonban a színes bőrű szavazók eltávolítása a Demokrata Párttól.

Donald Trump először jelent meg nyilvános rendezvényen, mióta átesett a COVID-19 betegségen. A Fehér Ház déli gyepén mondott beszédet.

„ Az afroamerikaik és a latínók elutasítják a radikális szocialista baloldalt. Támogatják a munkahelyeket, a munkát, és a rendőrséget. Törvényt és rendet akarunk. Törvényt és rendet kell teremtenünk és amerikabarát programot” – fogalmazott Donald Trump.

Az elnök most csak 18 percig beszélt, holott rendezvényeken ritkán mond egy órásnál rövidebb beszédeket. Donald Trump 5 nappal korábban tért vissza a Fehér Házba és azóta csak videó üzenetekben lehetett őt látni.

A szombati esemény résztvevőinek kötelező volt a maszk viselése, egy kérdőív kitöltése és lázmérés. Akinél nem volt maszk annak adtak a szervezők.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük