Felhívás!

Cîţu elismerte, hogy 20 évvel ezelőtt megbírságoltak az USA-ban ittas vezetés miatt

Cîţu elismerte, hogy 20 évvel ezelőtt megbírságoltak az USA-ban ittas vezetés miatt Külföld

Florin Cîţu kormányfő szerdán megerősítette, hogy 20 évvel ezelőtt megbírságolták az Amerikai Egyesült Államokban alkohol hatása alatt történő vezetés miatt. Hozzátette: hibát követett el, amelyért drágán megfizetett, még az autóját is kénytelen volt eladni akkor.

A kormányülést követően az újságírók megkérték a miniszterelnököt, kommentálja azokat az információkat, amely szerint 2000-ben két napig fogdában ült az Amerikai Egyesült Államokban, mert állítólag “alkohol vagy kábítószer hatása alatt vezetett”.

“Igen, 20 évvel ezelőtt; alkohol hatása alatti vezetésről volt szó. Kifizettem a bírságot, egy nagyon magas bírságot. Kihágásnak minősült a tett. Elkövettem egy hibát 20 évvel ezelőtt. Érdekes, hogy négy választási forduló alatt nem került elő ez az információ, most, a PNL belső választásán előkerül” – mondta Florin Cîţu a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Arra a kérdésre, hogy ő vezette-e a gépkocsit, és hogy Klaus Iohannis államelnök, valamint Ludovic Orban kormányfő értesült-e erről az incidensről, amikor őt pénzügyminiszternek, majd később miniszterelnöknek kinevezték, Cîţu így válaszolt: “Én vezettem, ismétlem, hibát követtem el, amiért nagyon drágán megfizettem, el kellett adnom a kocsimat is akkor, és egy évig gyalog jártam. Húsz évvel ezelőtti történésről van szó, amire nem vagyok büszke, de megtörtént. (…) Kihágásnak minősült, tudják, hogy Romániában is fizettem már bírságokat közlekedési kihágások miatt”.

Ludovic Orbannak nem volt tudomása az ügyről

Ludovic Orbannak nem volt tudomása arról, hogy Florin Cîţu miniszterelnököt 20 évvel ezelőtt elítélték az Amerikai Egyesült Államokban – értesült az Agerpres hírügynökség a Nemzeti Liberális Párth elnökéhez közel álló forrásokból.

Ezen források szerint a jelenlegi miniszterelnök nem tájékoztatta Orbant erről az eseményről sem akkor, amikor pénzügyminiszternek nevesítették, sem a miniszterelnöki tisztségre való jelölésekor. “A PNL elnöke nem szeretné, ha ez téma lenne a PNL belső választási kampányában” – fogalmaztak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások