Büntetés helyett álláshoz juttatta a rendőr a szabálytalan autóst

Büntetés helyett álláshoz juttatta a rendőr a szabálytalan autóst Külföld

Lejárt a jogosítványa és a rendszámtáblája sem volt hiteles, mégsem kapott büntetést az az illinois-i férfi, aki az állását köszönheti az őt igazoltató rendőrnek.

A 22 éves Ka’Shawn Baldwin éppen állásinterjúra igyekezett, amikor egy rendőr igazoltatta. A McDonald’snál dolgozó férfi jogosítványát visszavonták és a rendszámtábla, amit egyik barátjától kért kölcsön, már érvénytelen volt – írta az NBC.

Arra gondoltam, hogy újabb büntetést fogok kapni, amit egyébként sem tudnék kifizetni. Hasonló esetekben az autót elvontatják, és a sofőr ellen eljárást indítanak, és akár előzetesbe is kerülhet – nyilatkozta.

Baldwin valami hasonlóra számíthatott, de az őt igazoltató rendőrnek elmagyarázta, hogy másképp nem tudná megoldani, hogy eljusson az állásinterjúra. Roger Gemoulesfor közölte a közlekedési szabályokat többszörösen is megsértő autóssal, hogy érvénytelen jogosítvánnyal és rendszámtáblával nem közlekedhet tovább. Baldwin ezután megkérte, hogy vigye el autójával az interjúra a FedEx logisztikai cég helyi telepére.

Az afroamerikai férfi Facebook-oldalán számolt be a történtekről, amelyet felkapott a média. Pár nappal később személyesen is megköszönte az őt igazoltató rendőrnek a segítséget, miután megkapta a kézbesítői állást.

A polgármesteri hivatal is méltatta a rendőrtiszt segítőkészségét, együttérzését. Ez egy nagyszerű példája annak, hogyan működhet a közösségközpontú rendőrség – írták.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.