A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Bologna polgármestere szerint nem is létezik bolognai spagetti

Bologna polgármestere szerint nem is létezik bolognai spagetti Külföld

Bologna polgármestere hadjáratot indított a bolognai spagetti ellen, mondván fake news (álhír) a világ egyik leghíresebb étele.

Virginio Merola, a Demokrata Párt politikusa, az olasz város vezetője a Twitteren írt posztjában tagadja a hagyományosan húsos szósszal tálalt klasszikus tészta létezését.

A FICO Eataly World, a világ legnagyobb étel témájú parkjának megnyitása előtt Merola arra buzdította az embereket a Twitteren, hogy küldjenek neki képeket bolognai spagettikről.

Bologna büszke az ételkultúrájára, a tortelinire, a bolognai párizsira, olyan finomságokra, amiről inkább várnák a helyiek, hogy a turisták érdeklődjenek, ahelyett, hogy bolognai spagettit kérnének.

A Twitter-bejegyzése után Merola azt monda, hogy furcsa dolog olyan dolog miatt híresnek lenni az egész világon, ami nem is a mi ételünk. Természetesen, örülünk annak, hogy ez ráirányítja a figyelmet a városunkra, de inkább szeretnénk az ételminőségünk miatt híresek lenni, ami része a kulináris hagyományunknak – tette hozzá.

A hivatalos bolognai receptben, amit ezen a környéken regisztráltak, szerepel tej és fehér bor is, ami elég messze van a paradicsomos szósztól, amire a legtöbb ember asszociál a bolognai spagetti hallatán.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 11., 22:06
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Akkor ezek szerint az osszes szupermarket uzletlancot perbe foghatjak a vasarlok,melyek “Spaghetti Boloniese” feliratu spagettit vagy paradicsomszoszt arulnak. Mert ha nem letezik ez a recept es a boloniai spagetti egy fake news,akkor a termekek is “Fake product”-ok,amiket ezek a szupermarketek eladasra kinalnak. Egyebkent ezekben az uzletlancokban majdnem minden termek rossz minosegu es “fake” !!!