Hirdetés
Hirdetés

Bill Gates lett az álhírek új célpontja

Bill Gates lett az álhírek új célpontja Külföld

A New York Times kimutatása szerint az álhírek és összeesküvés-elméletek középpontjában, az 5G hálózatot megelőzve, most már Bill Gates áll.

Hirdetés
Hirdetés

A New York Times és egy médiaforrásokat elemző társaság, a Zignal Labs által összegyűjtött adatok szerint jelenleg Bill Gates a koronavírusról szóló álhírek kedvenc célpontja.

Az amerikai üzletembert a betegséggel összekapcsoló összeesküvés-elméletek 1,2 millió alkalommal kerültek megemlítésre a televízióban és a közösségi médiában február és április között, 33 százalékkal gyakrabban, mint a második legnépszerűbb 5G hálózat – írta a The Verge.

A Microsoft társalapítójával kapcsolatos álhírek futótűzként terjednek a YouTube-on, a Twitteren és a Facebookon. A New York Times csak az utóbbin 16 ezer olyan idei bejegyzést talált, melyeken közel 900 ezer kedvelést és hozzászólást tettek a felhasználók.

A Gates-t és a koronavírust összekapcsoló tíz legnépszerűbb Youtube-videó márciusban és áprilisban összesen csaknem ötmillió megtekintést ért el. Az álhírek és összeesküvés-elméletek mind eltérők: az egyik arról szól, hogy a milliárdos azért „készítette el” a Covid–19-et, hogy a vakcina eladásából profitáljon, egy másik alapján Gates tagja egy, az emberiség megsemmisítésére irányuló cselszövésnek, míg egy harmadik szerint egy globális megfigyelőrendszer kialakításán dolgozik a vírus elterjesztése révén.

Bill Gates 2015-ös beszéde, amelyben arra figyelmeztet, hogy az emberiségre a legnagyobb veszélyt a fertőző betegségek jelentik, nem pedig az atomháború, az elmúlt hetekben 25 millió új megtekintést kapott. A New York Times azt állítja, hogy a védőoltás-ellenesek, a „jobboldali képviselők” és a QAnon összeesküvés-elmélet csoport tagjai szerint a videó bizonyítékul szolgál arra, hogy Gates hajlandó a világjárványt felhasználni a személyes céljai érdekében.

Bár a Microsoft alapítója nem kommentálta az álhíreket, Mark Suzman, a Bill & Melinda Gates Alapítvány vezérigazgatója a Times-nak úgy nyilatkozott: Aggasztó, hogy vannak emberek, akik álhíreket terjesztenek olyan időkben, amikor mindenkinek az összefogásra és az életek megmentésére kellene törekednie.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 20., 16:57
  ÉRTÉKELÉS: 1

  „Aggasztó, hogy vannak emberek, akik álhíreket terjesztenek olyan időkben, amikor mindenkinek az összefogásra és az életek megmentésére kellene törekednie.”
  – Engem pedig az aggaszt, hogy Bill Gates-cel kapcsolatosan, eddig semmi pozitív hírt nem hallottam. Pedig számtalan közéleti eset alkalmával előtolta kétszínű fizimiskáját. Agasztó, hogy a vele kapcsolatos aljasságok emlegetésekor, mindig előkapják az álhiresztelés kártyáját. Feltehetően, ha majd belekerül a lexikonokba, csak a negyszerűságát fogják kimosdatni, A sok káros technikai megoldástól hemzsegő műszereit védőráccsal látják majd el.

  S

  • User
   Dátum: 2020. április 20., 19:28
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Az, hogy nem hallottál semmi pozitív hírt, csak annyit jelent, hogy meg se próbáltál utánanézni, hogy mit tett az alapítványán keresztül. Nem vagyok egy cseppet se Microsoft rajongó, sőt, ha lehet kerülöm őket, de Gates sokat tett az emberekért, főleg mióta otthagyta a cége vezetését. A.

 • User
  Dátum: 2020. május 3., 23:35
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A múlt hó huszadikán, itt a szájkaraté megyei bajnokságon valaki rendre utasított, hogy nekiestem Bill Gatesnek. Illene szerinte méltán emlegetni az alapítványaiban kifejtett gyümölcsöző tevékenységét. Téves felfogás, sőt 2015 óta az emberiség kiírtásáról gondolkodik és a normál szaporulat ellenőrzésére összpontosít. Felesége nem tagadja, hogy olyan kutatásokat támogatnak, melynek a Föld lakói számának csökkenését várják. Lehet, hogy Fauci professzorral karöltve ebben a víruselszabadításban is van részük. Egy biztos a G5 kiterejsztését pártfogolja, melynek eddig nem volt hatásellenőrzése. Köszönöm, hogy rámszólt, sok érdekes viselkedéssel találkoztam, s meglepett, hogy ezt egyesek helyes viselkedésnek méltatják. Az említett alak nekem sokkal nagyobb gazember lett, mint amekkorának eddig gondoltam.

  • User
   Dátum: 2020. május 4., 13:12
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Soros kimaradt.

   Ettől függetlenül: szerinted rendben van, hogy lassan 8 milliárd ember lesz és évente kb. 80 millióval többen vagyunk? Ennyit el is kell tartani, munkát kell adni nekik, de ha nem sikerül, akkor majd jönnek az éhínségek, háborúk. Meg a természet visszavág rész.
   Fogalmam sincs miket olvastál és honnan, de hogy találtatod a malária (1.3 milliárd dollárral való), polio (gyermekbénulás, 86 millió dollárral) és egyéb, főleg gyermekeket érintő betegségek kutatásait való támogatást (összesen kb. 6-7 milliárd dollár) a “szabadítsunk rá egy újabb vírust a világra” való elmélettel? Igaz, hogy főleg Afrikán segítenek, de nem sajnálom ezt az ottani gyermekektől. És való igaz, hogy főleg ott és Ázsiában szükség van a szaporulat lelassítására. Nem kell minden hazai szemüvegen át nézni, ahol a népességfogyás a gond és ezért hajlandóak vagyunk azt hinni, hogy bezzeg minket ki akarnak irtani.