Felhívás!

Benézték: kiderült a cicájukról, hogy puma

Benézték: kiderült a cicájukról, hogy puma Külföld

A 18 éves argentin fiatal, Florencia Lobo és a testvére horgászni mentek egy közeli tóhoz az ország Tucumán nevű tartományában. A fiatalok különös hangra és motoszkálásra lettek figyelmesek a part közelében, ahol megláttak két kiscicát.

A testvérek hazavitték és befogadták az árva kiscicákat, ám később kiderült, hogy bizony nagyon nagyot tévedtek a macskák fajtáját illetően.

Az elárvult kicsiket otthon Titónak és Daninak nevezték el. Utóbbi sajnos nem sokkal később elpusztult, ezért a testvérek úgy döntöttek, elviszik a vörös bundás Titót állatorvoshoz, mert az állat hátsó lába megsérült, és nem szerették volna, ha neki is baja esik. Az orvosnál aztán kiderült, hogy a cica valójában nem macska, pontosabban egy macskaféle, egészen pontosan egy puma.

Florencia elmondta, hogy a cica sokkal nagyobbat ugrik és mozgékonyabb, mint az átlagos macskák, ráadásul játékból is elég erősen harapdál és nagyon aktív. Sokszor előfordult, hogy felugrott helyből az asztalra, ez nem szokványos az ő korában.

Titót az állatvédők vették aztán gondozásba, mert nem biztonságos otthon tartani. Amint megerősödik, visszaengedik a vadonba.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.