Felhívás!

Az USA-ban is terjed a koronavírus

Az USA-ban is terjed a koronavírus Külföld

Terjed a koronavírus az Egyesült Államokban is, egyre komolyabb óvintézkedéseket vezetnek be. Néhány állam már bezárta az iskoláit, és több államban elrendelték, hogy mindenki maradjon otthon, illetve volt, ahol hadrendbe állították a Nemzeti Gárdát is – írja a CNN.

Az Egyesült Államokban 6200 koronavírusos fertőzöttről tudnak, a járvány halálos áldozatainak száma kedden érte el a 100-at.

A CNN idéz néhány fontosabb intézkedést az elmúlt napról:
  • Hawaii azt kéri a turistáktól, ne utazzanak most oda legalább 30 napig, halasszák ennél későbbre a hawaii nyaralásukat. A bárokat, éttermeket itt is bezárták, a házhoz szállítás még működik.
  • Nevada állam hatósága azt kéri az emberektől, hogy maradjanak otthon, és elrendelték a nem létfontosságú termékeket áruló boltok 30 napra való bezárását.
  • Kalifornia állam szinte az összes iskoláját bezárta. Észak-Kaliforniában már 8 millió ember számára rendeltek el lakhelyelhagyási tilalmat.
  • Dél-Karolina államban bezárják a kocsmákat és az éttermeket, és meghosszabbítják az adóbevallások leadási határidejét.
  • Wisconsin államban is bezárták az iskolákat, megtiltottak minden 10 főnél nagyobb csoportosulást, és az éttermeket is bezárták.
  • Colorado államban készenlétbe helyezték a Nemzeti Gárda tagjait.

Trump keddi tájékoztatója szerint az amerikai gazdaság nagyon gyorsan talpra fog állni, Mike Pence alelnök pedig azt hangoztatta, hogy „együttes erővel túl leszünk rajta”.  A CNN szerint a kormány nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a koronavírus miatt kőkemény szigorításokat vezessenek be a határokon, és megtagadják a határátkelést az összes menedékkérő előtt. 

(HVG/CNN)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.