Felhívás!

Az iskolakezdéssel együtt szigorításra készül a magyar kormány

Az iskolakezdéssel együtt szigorításra készül a magyar kormány Külföld

Az iskolakezdéssel együtt szigorításra készül a kormány, ezt készíti elő a napokban az operatív törzs – jelentette be a szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Ezért különösen déli irányba nem javasolja az utazást szeptembertől.

Szerda 17 órára hirdette meg – a hosszú hétvégére való tekintettel – a Kormányinfót a kormány, hisz a héten ülés volt. A bejelentéseket szokás szerint itt, percről percre közvetítjük. Tartsanak velünk, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

A kormány tegnap ülést tartott, értékelte a járványügyi helyzetet, Pintér Sándor belügyminiszter beszámolt. Európában a helyzet általánosságban romlik, néhány országban stagnál. Gulyás kijelentette, hogy enyhítésről nem lehet szó, a kontaktkutatásból kiderül, a legnagyobb veszélyt a járvány behurcolása jelenti. Norvégia sárgából zöldbe került viszont. 

Gulyás Gergely elmondta, hogy szeptember 1. után külföldi nyaralást senki ne szervezzen, különösen ne dél felé! Szigorítás is jön, ezt készíti elő most a napokban az operatív törzs.

(infostart.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.