Az eutanáziát választotta a 17 éves lány, akit megerőszakolt két férfi

Az eutanáziát választotta a 17 éves lány, akit megerőszakolt két férfi Külföld

Eutanáziával vetett véget életének egy 17 éves lány Hollandiában, mert nem tudta feldolgozni, hogy két férfi megerőszakolta – írja a Euronews.

Noa Pothoven eutanáziát kért, ami az országban legális, és amit hosszas procedúra után engedélyeztek neki.

„Egy utolsó szomorú bejegyzésben” az Instagramon közölte a lány a hírt a múlt héten, hogy 10 napon belül meghal.

„Küzdelmekkel és küzdelmekkel teli évek után vége van. Abbahagytam most az evést és az ivást, és sok beszélgetés és felülvizsgálat után eldöntötték, hogy elengednek, mert elviselhetetlen a szenvedésem” – írta a lány. “Még lélegzem, de már nem vagyok életben” – tette hozzá.

A tinédzser családja körében halhatott meg, és fájdalomcsillapítókat kapott.

Pothoven Winning or Learning (Nyerni vagy tanulni) című önéletrajzában írta meg, hogy először 11 éves korában zaklatták, és 14 éves korában két férfi megerőszakolta. A lány szégyellte magát, és nem mondta el a szüleinek, hogy mi történt.

Könyvében írt a szexuális zaklatással, a történtek kiváltotta depresszióval és az anorexiával vívott küzdelméről. A lány poszt-traumatikus stressz szindrómában is szenvedett.

Hollandiában legális az orvos által asszisztált öngyilkosság, azaz az eutanázia, ha valaki elviselhetetlenül szenved. A klinika, ahol az eutanáziát kérte a lány, először azt mondta, hogy túl fiatal hozzá. De bizonyos körülmények között a kiskorúak is kaphatnak eutanáziát.

2017-ben 6585 ember halt meg eutanázia által Hollandiában, derül ki a holland regionális eutanázia bizottság jelentéséből. A legtöbbjük kezelhetetlen rákban szenvedett.

A Benelux államok a 3 ország az Európai Unióban, ahol legális az eutanázia.

A lány halála előtt meglátogatta Lisa Westerveld holland parlamenti képviselő, és azt mondta, hogy lenyűgözte a lány ereje. “Soha nem fogom elfelejteni őt. Folytatni fogjuk a harcát” – nyilatkozta a holland Gelderlandernek.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások