Felhívás!

Az Egyesült Arab Emírségekben nem viccelnek a koronavírussal

Az Egyesült Arab Emírségekben nem viccelnek a koronavírussal Külföld

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) hatóságai arra figyelmeztettek, hogy azok, akik gúnyt űznek a COVID-ellenes intézkedésekből, börtönbüntetést kockáztatnak, miután a közösségi médiában olyan fotók és videók jelentek meg, amelyek az óvintézkedések be nem tartására buzdítanak.

A szövetségi ügyészség szerint az új törvények legalább két év börtönbüntetést és 200.000 dirham (kb. 47.000 euró) pénzbírságot írnak elő a világjárványról szóló hamis információk közösségi médiában való terjesztéséért.

Az Egyesült Arab Emírségek korlátozásokat vezetett be, hogy megbirkózzanak a rendkívül fertőző omikron varián új hullámával, amely tavaly március óta nem látott szintre emelte a napi fertőzések számát.

A hatóságok figyelmeztetése azt követően érkezett, hogy “a közösségi médiában nemrégiben olyan fotók és videók kezdtek terjedni, amelyek az óvintézkedéseket gúnyolják és azok be nem tartásra buzdítanak” – áll a vészhelyzetekért, válsághelyzetekért és katasztrófákért felelős szövetségi ügyészség közleményében.

“Arra kérjük az embereket, hogy kerüljék az ilyen magatartást, amely büntetendő” – áll a hétfőn közzétett szövegben, amelyet az Agerpres idézett.

Az utóbbi hetekben egyre többen követelik az a COVID-teszteket az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a negatív PCR-tesztet követelő munkáltatók egyre magasabb száma növeli a nyomást a tesztközpontokon.

A főváros, Abu Dhabi lakosainak kéthetente negatív PCR-tesztet kell végezniük, és teszt szükszéges a kormányzati épületekbe való belépéshez is.

Az Egyesült Arab Emírségek megtiltotta a külföldre való utazást azon állampolgárai számára, akik nem kaptak emlékeztető adagot a koronavírus elleni védőoltásból. Az ország jelenleg a Dubaji Világkiállításnak ad otthont, amely októberi indulása óta több mint 9 millió látogatót vonzott. Az Egyesült Arab Emírségek kedden 24 óra alatt 2511 COVID-19 fertőzést regisztrált.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások