Felhívás!

Az EB nyitott az orosz és kínai vakcina forgalmazására is

Az EB nyitott az orosz és kínai vakcina forgalmazására is Külföld

Uniós források szerint, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen nyitottnak mutatkozott, arra hogy jóváhagyja a koronavírus elleni orosz és kínai vakcina forgalmazását az unió területén, azzal a feltétellel, hogy teljes átláthatóságot biztosítsanak és kérik az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását.Független szakértők által megerősített, és a The Lancet orvosi folyóiratban publikált tanulmány szerint a nyugaton szkepticizmussal fogadott Sputnik V orosz vakcina hatékonysága 91,6 tized százalékos, azok számára, akiknél jelentkeznek a koronavírus tünetei. Közben Franciaország csatlakozott azokhoz az uniós országokhoz, akik engedélyezik a svéd-brit gyártmányú AstraZeneca vakcina forgalmazását, de csak a 65 évnél fiatalabbak számára. Az AstraZeneca a harmadik koronavírus-elleni készítmény, amelyet jóváhagyott az unió gyógyszerügynöksége.

Az AstraZeneca hatékonysága, az eddigi kutatások szerint meghaladja a 70 százalékot, a francia egészségügyi hatóság azonban az eddigi tudományos eredményeket nem tartja elegendőnek, annak alátámasztására, hogy a 65 évnél idősebbeknek is biztonságosan beadható. A hatóság ezért azt javasolja a francia kormánynak, hogy csak az 50-65 év közötti lakosságot oltsa ebből a szérumból. Az AstraZeneca készítmény használata mellett szól egyébként az, hogy sokkal egyszerűbb körülmények között szállítható és tárolható mint az eddigi két vakcina, a Pfizer/BionTech és a Moderna. Ez pedig azt jelenti, hogy a családorvosok és a gyógyszerészek is beadhatják az oltást, fejtette ki a francia kormány egészségügyi szakembere. Első körben az AstraZeneca készítményéből azt az egészségügyi személyzetet oltják be, akik nem szerepeltek a korábbi oltási prioritási listán.

(Marosvásárhely)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 4., 12:05
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Sóhivatal savanyú uborka nagyasszonya.Most kuncsorog ,amit eddig láthattunk tőle az a helyes kézmosás volt…szimbolikus jelenet volt.Pontius Pilátus is a kezeit mosta!