Felhívás!

Az államfő kitüntette Donald Tuskot, az Európai Tanács volt elnökét

Az államfő kitüntette Donald Tuskot, az Európai Tanács volt elnökét Külföld

Aláírta csütörtökön Klaus Johannis államfő azt az elnöki rendeletet, amelynek révén a Románia Csillaga érdemrend Nagykeresztjével tünteti ki az Európai Tanács volt elnökét, Donald Tuskot.

Jeppe Tranholm Mikkelsent, az Európai Unió Tanácsa főtitkárát a Románia Csillaga érdemrend főtisztviselői fokozatával, Klaus Welle-t, az Európai Parlament főtitkárát pedig a Románia Csillaga érdemrend parancsnoki fokozatával tüntette ki a román államfő.

A kitüntetéseket az államfő nagyrabecsülése jeléül osztotta ki azért a rendkívüli hozzájárulásért, amelyet a kitüntetettek nyújtottak annak érdekében, hogy sikeres legyen Románia rotációs elnöksége az európai Unió Tanácsának élén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 22., 12:02
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az ellenségem ellensége, az én barátom elvén tüntette ki.Na aztán sokat is ér vele…egész nap fogja hordani még a pizsamáján is.

 • User
  Dátum: 2020. február 23., 12:54
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Egy román kitüntetést bármely kis közbenjárással, figyelmességgel meg lehet kapni. Egy román kitüntetést vizsgálat nélkül vissza lehet vonni, csak három nagyszájú kell hozzá, akik a kitüntetettre kígyót – békát kiáltsanak egy jó hétig.