Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Ausztria is korlátozza a román állampolgárok beutazását

FRISSÍTVE: Ausztria is korlátozza a román állampolgárok beutazását Külföld

Utazási figyelmeztetést adott ki Ausztria Romániára, Bulgáriára és a Moldovai Köztársaságra – közölte szerdán a bécsi kormány, azzal indokolva a döntést, hogy ezekben az országokban romlott a járványhelyzet.

Hirdetés
Hirdetés

A rendelkezések szerint mindenkinek, aki ebből a három országból érkezik Ausztriába, 14 napra karanténba kell vonulnia, vagy teszteredménnyel kell bizonyítania, hogy nem fertőzött – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Sebastian Kurz kancellár és Alexander Schallenberg külügyminiszter.

Emellett szigorítják az ellenőrzéseket a Magyarországgal és Szlovéniával közös határszakaszon – tették hozzá.

Korábban már tíz másik európai ország jelezte, hogy egyáltalán nem, vagy csak korlátozásokkal engedi be területére a Romániából érkezőket.

FRISSÍTÉS: Nem kell karanténba vonulnia annak, aki megállás nélkül utazik át Ausztrián

Közleményt adott ki szerdán a román külügyminisztérium az Ausztriába utazó román állampolgárokra vonatkozó karanténkötelezettségről. Ennek értelmében nem kell elkülönítésbe vonulniuk azoknak a román állampolgároknak, akik megállás nélkül utaznak át Ausztrián, árut szállítanak, vagy angol, illetve német nyelvű negatív COVID-19 teszteredményt tudnak felmutatni.

A külügyi tárca közölte, az Ausztriába utazó román állampolgárokkal szemben foganatosított intézkedések kapcsán azonnal, több diplomáciai úton is megkeresték az osztrák illetékeseket, hogy ‘az intézkedés minél kevésbé ártson a két állam közötti kapcsolatoknak, az üzleti szférának és a turizmusnak, tekintetbe véve a földrajzi közelséget és a kétoldalú kapcsolatok dinamikáját is, többek közt gazdasági téren.’ A külügy ugyanakkor emlékeztette az osztrák felet, hogy Ausztria fontos tranzitország a romániai állampolgárok és szállítók számára.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük