Felhívás!

Ausztráliában él a világ legnagyobb marhája

Ausztráliában él a világ legnagyobb marhája Külföld

Négyezer hamburger készülhetne belőle, de a hétéves Knickers soha nem fog két szelet zsemle közé kerülni, különleges mérete miatt ugyanis megmenekül a vágóhídtól. 

Knickers méretei igen tekintélyt parancsolóak. Az állat 194 cm magas és 1400 kg, vagyis kétszer olyan nagy, mint más marhák. 

Hogy Knickers hogyan nőhetett ilyen nagyra, azt nem lehet pontosan tudni. Talán a nyugat-ausztráliai legelők miatt lett ilyen elképesztő méretű. Mindenestre szerencséje van vele, gazdája, Geoff Pearson ugyanis hiába vitte el egy árverésre, hogy eladja valamelyik vágóhídnak, senkinek sem kellett. Knickers óriási testét szinte lehetetlen lenne gépekkel feldolgozni.

“Mindig is nagyobb volt, mint a többiek. A társait, akikkel a farmra érkezett, már régen levágtuk, de neki mindig hagytunk még időt. Ez odáig vezetett, hogy mostanra senkinek sem kell, mert túl nagyra nőtt – idézte a BBC az állat gazdáját.

Knickers már a farmon dolgozók szívéhez nőtt, így biztosan megtartják. Egy valódi egyéniség a 20 ezer marha között, nemcsak méretei, hanem színe miatt is különleges. 

(Origo)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások