Felhívás!

Ausztrál tűzvész: megégett kenguru kért segítséget egy tinitől

Ausztrál tűzvész: megégett kenguru kért segítséget egy tinitől Külföld

Szeptember óta tombolnak bozóttüzek Ausztráliában, jelenleg öt állam is érintett. A katasztrófában már legalább 20 ember meghalt, de a lángok az ökoszisztémának is komoly károkat okoznak, a becslések alapján már nagyjából 500 millió állat, köztük mintegy 8 ezer koala pusztult el a tüzekben. Félő, hogy a katasztrófa után a táplálékhiány további élőlényekkel fog végezni.

A Daily Mail nemrég szívfacsaró képeket tett közzé egy kengururól, aki a pusztító ausztráliai bozóttűzben szenvedett égési sérüléseket. Az állat egy tinédzsertől kért segítséget, aki megitatta és lelocsolta a testét vízzel. A felvételt New South Walesnél készítették lakott területen. Nemrég egy másik megrázó kép is készült a dél-ausztráliai Cudlee Creeknél, amelyen egy fiatal kenguru teteme látható. Az állat a lángok elől menekülhetett, amikor fennakadt egy kerítésen.

Ausztráliában a nyár folyamán nem ritkák a bozóttüzek, a 2019-2020-as szezonban azonban az időjárási körülmények (a szélsőséges szárazságsag, a meleg és a szél) különösen kedveztek a lángok kialakulásának és terjedésének.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.