Felhívás!

A világ legöregebb férfija elárulta hosszú élete titkát

A világ legöregebb férfija elárulta hosszú élete titkát Külföld

A 112 éves japán bácsi rekordját öt gyermeke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája ünnepelte.

A nevetésben látja a hosszú élet titkát a 112 éves japán férfi, akit szerdán ismertek el a világ legidősebb élő férfijaként.

Az új világrekorder, Vatanabe Csitecu Niigata tartományban, Dzsoecu városban él egy idősotthonban, családja szerint jó egészségben. Mosolyogva vette át a tanúsítványt a Guinness Világrekordok képviselőjétől, és amikor a hosszú élet titkáról faggatták, csak annyit mondott, hogy a nevetés az.

Vatanabe 1907. március 5-én született földműves családba. Húszévesen Tajvanra került, ahol cukorgyárban dolgozott. A második világháború végén hazatért, és köztisztviselőként dolgozott nyugdíjazásáig.

Korrekorderré nyilvánítását öt gyermeke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája ünnepelte. A Jiji japán hírügynökség szerint kedvenc hobbija a szépírás. Kedvenc étele a puding és a fagyi, amelyeket ma is fogyaszt. A korábbi rekordot is egy másik japán, a Hokkaido szigetén élő Nonaka Maszazo tartotta, aki 2019. január 20-án hunyt el 113 évesen.

A világ legidősebb nője is japán, a Fukuoka tartományban élő Tanaka Kane, aki január 2. töltötte be 117. életévét. A Gerontology Research Group (GRG) nyilvántartása szerint Vatanabe az egyetlen férfi a világ 30 legidősebb embere között.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.