Hirdetés
Hirdetés

A világ legnagyobb homokvárát építették meg Dániában

A világ legnagyobb homokvárát építették meg Dániában Külföld

Megépítették a világ legmagasabb, több mint 21 méteres homokvárát Dániában. Az építmény egyik ihletője maga a világjárvány volt.

Hirdetés
Hirdetés

4,8 tonna homok és 10% agyag. Ennyi kellett ahhoz, hogy egy 30 szobrászból álló csapat megalkossa a mesebeli kastélyt. A 21,2 méter magas építményt, amelyet a hosszabb élettartam érdekében ragasztóval is bevontak, Blokhusban, egy dán üdülővárosban építették meg, ahol hagyománya van a homokszobroknak.

“El vagyok ámulva. Mindig lenyűgöz, amikor a szobrászok homokszobrokat készítenek, de ez az év valami egészen különleges volt. Ez egy nagyon-nagyon szép műalkotás, amilyent még soha nem láttunk” – mondta John Andersen, a projekt vezetője.

Mint sok más homokvár, ez is piramis alakban épület, hogy ne omoljon össze. És mivel a világjárvány napjaink uralkodó témája, nem hiányozhatott a dániai szoborból sem.

“Koronát tettem rá, mert (a koronavírus-járvány – szerk. megj) uralja az életünket. Megmondja, mit kell tenned, azt mondja, hogy viselj védőmaszkot, maradj távol a családodtól, és ne menj szép helyekre” – magyarázta Wilfred Stijger szobrászművész.

A több mint 21 méteres homokvár majdnem négy méterrel magasabb, mint a korábbi rekordtartó, amelyet két évvel ezelőtt Németországban emeltek.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük