A tengerbe zuhant egy Boeing 737-es

A tengerbe zuhant egy Boeing 737-es Külföld

Túlfutott a leszállópályán és a tengerben állt meg a Pápua Új-Guinea-i Air Niugini légitársaság Boeing 737-ese, amely végül 150 méterre a parttól, félig elsüllyedve állt meg. A gépen tartózkodó valamennyi utast kimentették.

A Boeingen 35 utas és a személyzet 12 tagja tartózkodott, s egyelőre nem tudni, miért nem állt meg időben a gép a Chuuk-repülőtéren. Chuuk egy kis sziget a Csendes-óceánon, s a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozik.
 
A balesetet látva, a helyi lakosok azonnal kis halászcsónakokba pattantak és az utasok segítségére siettek, így sikerült kimenteniük a gép fedélzetén levő utasokat és a teljes személyzetet az addigra már derékig érő vízből. Többen súlyosan megsérültek, nyolc személyt ápolnak kórházban különböző törésekkel. A hatóságok lezárták az utakat, hogy a sérültek minél előbb eljuthassanak a kórházba.
 
Az Air Niugini légitársaság közleménye szerint segítséget küldenek az utasok és a legénység számára Chuuk szigetére, ugyanakkor kapcsolatban állnak a nagykövetségekkel, az utasok rokonaival, a legénység családjaival és minden érintettel. Emellett megköszönik a Chuuk sziget lakóinak a segítségüket.
 
A légitársaság képviselői szerint a landolás pillanatában nagyon kedvezőtlen volt az időjárás, erősen esett az eső és rosszak voltak a látási viszonyok.
 
 
(HVG, Daily Mail)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.