Felhívás!

A Pfizer igazgatója szerint márciusra elkészül az omikron elleni oltás

A Pfizer igazgatója szerint márciusra elkészül az omikron elleni oltás Külföld

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója hétfőn közölte, hogy a terveknek megfelelően márciusban érkezik az új vakcina az omikron-variáns ellen. Állítása szerint a cég már meg is kezdte az oltóanyag gyártását, bár egyelőre még fejlesztési fázisban van a készítmény. 

“Már megkezdtük a gyártását, vállalva az ezzel járó kockázatokat” – fogalmazott Bourla, miközben hangsúlyozta: a cél az, hogy egy olyan vakcinát hozzanak létre, amely sokkal jobban véd az omikron-variáns ellen, de ezenkívül képes hatni a többi, jelenleg terjedő vírusváltozat ellen is.

“Abban reménykedünk, hogy sikerül a fertőzések ellen is sokkal jobb védelmet nyújtani, mivel a kórházi kezelések és a súlyos megbetegedés ellen a mostani vakcinák is jó védelmet adnak, ha valaki beadatta a harmadik dózist is” – fogalmazott Albert Bourla az új oltóanyagról beszélve. 

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. január 14., 10:44
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Az eddigi variánsok ellen. Agy úgy gondolja kellet volna tudják másfél épp múlva pont merre alakul a vírus? Feledékenyek az emberek. Már az első hónapokban szó volt arról, hogy mutációk lesznek. Az oltás megjelenése után szintén kérdés volt, milyen gyakran lesz szükség a módosításra. Az influenza oltást évente módosítjàk. Aki nyitott szemmel és füllel élt eddig, annak ez nem meglepetés. Inkább csak egyfajta csalódás, mert reménykedtünk nem lesz erre ilyen gyorsan szükség.