Felhívás!

A narancsszínű régióba sorolta Romániát Belgium

A narancsszínű régióba sorolta Romániát Belgium Külföld

A narancsszínű régióba sorolta Romániát Belgium. A külügyminisztérium hétfő esti közleménye szerint ez azt jelenti, hogy “kiemelt figyelemmel” kísérik a beutazókat, akik ellen korlátozó intézkedéseket rendelhetnek el a hatóságok.

A már érvényben lévő döntés három csoportra osztja az államokat: zöld – innen minden megszorítás nélkül lehet utazni, narancs – a hatóságok különleges intézkedéseket rendelhetnek el (egyelőre kiemelt figyelemmel kísérik a beutazókat), és piros – kötelező teszt és kötelező karantén. Románia a narancsszínű csoportba került.

A külügyminisztérium ugyanakkor azt javasolja azoknak a román állampolgároknak, akik Belgiumba kívánnak utazni, hogy tanulmányozzák a belga hatóságok által a https://diplomatie.belgium.be/en honlapon közzétett információkat.

A külügyminisztérium emlékeztet, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a brüsszeli román nagykövetség telefonszámain: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 345 0040 és +32 (0) 2 344 1658. Ezen kívül a nehéz helyzetbe került román állampolgárok támogatást kérhetnek a diplomáciai képviselet segélyhívó számán, a +32 (0) 2 344 0854-en.

A külügyminisztérium ajánlja továbbá a www.mae.ro/node/51902, bruxelles.mae.ro/ és www.mae.ro/ weboldalak konzultálását.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.