Felhívás!

A kínai hatóságok egészségügyi riasztást adtak ki a bubópestis miatt

A kínai hatóságok egészségügyi riasztást adtak ki a bubópestis miatt Külföld

A hatóságok 3-as szintű figyelmeztetést adtak ki a bubópestisre vonatkozóan, miután az felütötte a fejét a Kínai Népköztársaság Belső-Mongólia nevű autonóm régiójában, írja a BBC. E szintű riasztás tiltja a terjesztésre képes állatok vadászatát és fogyasztását.

A betegséget Bayannur városában jelentették egy pásztor esetében, aki jelenleg karanténban van, egészségügyi állapota stabil. Még nem egyértelmű, hogyan jelent meg a kór a szervezetében.

A bubópestissel gyakran találkozni világszerte. Madagaszkár például több mint 300 esetet regisztrált egy 2017-es kitörés során. Tavaly Mongóliában két ember halt meg a kórban, a kór megjelenését akkor azzal magyarázták, hogy nyers mormota húst fogyasztottak.

Az Egészségügyi Világszervezet Ulaanbaatari (Mongólia fővárosa) képviselője a BBC-nek elmondta, hogy a mormota veséi is nyers húsa a helyiek szerint nagyon hatékony gyógymódnak számít.

Ezen esetek ellenére nem valószínű, hogy új járvánnyal nézünk szembe – mondta a Standfordi Orvosi Központ fertőzési szakértője.

„A 14. századtól eltérően, most már tudjuk, hogyan terjed ez a betegség” – mondta Dr. Shanti Kappagoda – tudjuk, hogyan lehet megelőzni ezt a betegséget. A fertőzötteket antibiotikummal is lehet hatékonyan kezelni” – tette hozzá.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 7., 10:07
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Na kell importalni kinabol ebbol a bubopestisbol is, hatha ennek nagyobb hatasa lesz mint a covidnak. Vagy essze kell keresztezni a laboratoriumba coviddal, hatha kialakul egy ujabb es hatekonyabb nepirto koronavirus a pestocovid. Met ugye igen sokan vagyunk, egyesek szerint !

  • User
   Dátum: 2020. július 7., 13:32
   ÉRTÉKELÉS: 0

   A pestist nem vírus okozza, de meg lehet próbálni keresztezni. Amúgy meg ez nem újdonság, minden évben van pestises beteg, nem csak ott, hanem az Amerikai Egyesült Államokban és Afrikában is. Ezen kívül, pedig szerencsére kezelhető is.