Felhívás!

6 ezer font értékben lopott el parfümöket egy négy fős román bűnbanda Angliában

6 ezer font értékben lopott el parfümöket egy négy fős román bűnbanda Angliában Külföld

Egy négy, romániai nőből álló bűnbanda több mint 6 ezer font értékben lopott el parfümöket Anglia különböző városaiban. A tolvajok zsúfolt bevásárlóközpontokat szemeltek ki maguknak, márkás parfümöket lopva el. Mivel elismerték tettüket, a bíró közmunkára ítélte őket.

A lopásokat négy hónap leforgása alatt követték el, 2019 novembere és 2020 februárja közt, ami alatt körbeutazták Angliát. A lopási kísérletek általában nem voltak sikeresek, a biztonságiak még időben lefülelték őket, egyikük közülük felfüggesztett börtönbüntetést is kapott, miután megütötte az egyik biztonsági őrt.

A Birminghamban élő nők azt állították, hogy a náluk talált parfümöket Valentin napi ajándéknak szánták, és azzal védekeztek, hogy nem tudták, hogy a lopás bűncselekmény.

Miután elkapták őket, azonnal beismerték bűnösségüket és megbánást tanúsítottak, ugyanakkor a bíró úgy ítélte meg, hogy feltehetően felsőbb utasításra követték el a bűntetteket, ezért megúszták a börtönt.

“Ez egy előre eltervezett akció volt, a szervezett bűnözés egyik példája. Körbeutazták az országot, hogy elkövessék a bűntetteket. Mivel azonban kevés bizonyíték utal arra, hogy bármelyikük része lett volna annak a tervező bizottságnak, amely eldöntötte, hogy mely üzleteket vegyék célba és mit lopjanak el, teljesen világos, hogy valaki más irányította az akciót” – mondta Sarah Buckingham bíró a tárgyaláson.

A négy nőt, a bűntettek súlyosságától függően 12 és 18 hónap közötti közösségi szolgálatra ítélték, amely rehabilitációs tevékenységeket és közmunkát foglal magába.

(Daily Mail)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások