Hirdetés
Hirdetés

50 eurót kapnak a bécsiek, hogy étterembe menjenek

50 eurót kapnak a bécsiek, hogy étterembe menjenek Külföld

A bécsi önkormányzat úgy döntött, hogy minden családnak 50 euró értékű utalványt ad, amelyet az osztrák főváros éttermeiben és kávézóiban költhetnek el péntektől kezdve, amikor is újból megnyílhatnak ezek a helyek – írja a Bloomberg.

Hirdetés
Hirdetés

Michael Ludwig szociáldemokrata polgármester szerdán Twitteren jelentette be a 40 millió eurót érő intézkedést, írja az Agerpres.

Az éttermeket és kávézókat március 16-án zárták be, amikor országos karantén-intézkedést vezettek be az új koronavírus terjedésének megakadályozására.

A bécsi polgármester döntése a kormány országos tervét egészíti ki, amely az éttermek támogatására törekszik olyan adók csökkentésével, mint a hozzáadottérték-adó (ÁFA), az alkoholmentes italokra fizetendő adó, és a pezsgőre kivetett különadó. Az elszigeteltségre bevezetett intézkedések többek között az éttermi és kávézói szektort sújtották leginkább, amelyet a turizmus összeomlása még inkább súlyosbított.

A városháza képviselői elmondták, a főváros lakói e-mailben kapják meg az utalványokat. Az egyedülálló emberek 25 euró értékű utalványt kapnak.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük