Felhívás!

181 év börtön a gaztevőknek

181 év börtön a gaztevőknek Külföld

Spanyolországban elrettentő ítéleteket hirdettek két romániai, Barlad városi férfi ellen. Kettőjük szabadságvesztésének elméleti időtartama eléri a 181 évet!

A Sandulache fivérek, Sebastian és Cristian Alin prostitúciós hálózatot működtető bűnbanda tagjai voltak. Két évvel ezelőtti ítéletek értelmében a kettőjük összeadott börtönbüntetése 108 év lett, ám folyamatban voltak más bűnvádi eljárások is ellenük. A minap Oviedo tartomány bírósága 73 évvel megtetézte a korábbi börtönbüntetést.

Az egyáltalán nem bizalomgerjesztő külsejű fivérek Romániából toboroztak 18-20 év körüli lányokat “jól fizető külföldi munkára”. A becserkészés s kiszállítás után elvették a lányok iratait, és az első napokban, hetekben azzal a magyarázattal kényszerítették őket prostitúcióra – üzletszerű kéjelgésre -, hogy az utazási költségeket “le kell dolgozniuk”. Később az ellenkező vagy türelmetlenkedő lányokat kínozták, ütlegelték, halállal is megfenyegették. Előfordult olyan is, hogy a szálláshelyre kevés pénzzel (napi keresettel) visszatérő lányokat arra kényszerítették, ott előttük egyék meg az eurós bankjegyeket. A két férfi a toborzás idején az alvilági zsargonban “lover boy” kifejezéssel emlegetett módszert is többször alkalmazta. Az interneten, bárokban (stb.) megismert lányok némelyikével elhitették, hogy nagyon szerelmesek, és így győzték meg őket, hogy együtt utazzanak Spanyolországba. A kiszemelt lányokról előbb alaposan informálódtak, és a szegényebb családokból valókat, védtelenebbnek tűnőeket, hiszékenyebbeket választották ki a prostitúciós terveikhez. A fivéreknek cinkosaik is voltak. A bűnbanda ténykedései széles körűek, a vádpontok között szerepel prostitúcióra való kényszerítés, súlyos bántalmazás, nemi erőszak, kínzás, erőszakos fogva tartás, embercsempészet, pénzmosás, csalás.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.