Hirdetés
Hirdetés

107 éves a világ legidősebb ikerpárja

107 éves a világ legidősebb ikerpárja Külföld

Két japán nővér nyerte el a Guinness World Records tanúsítványát, mint a világ legidősebb, élő egypetéjű ikrei. A hölgyek 107 évesek és 330 naposak- írja az ABC News.

Hirdetés
Hirdetés

A bejelentés egybeesett az Idősek Tiszteletének napjával, Japán nemzeti ünnepével. Az ikerpár, Umeno Sumiyama és Koume Kodama Shodoshima szigetén születtek 1913. november 5-én.

Az ikerpár egy ugyancsak japán testvérpárt döntött le a trónjáról, mint a világ legidősebb, élő ikreit. 

Japán 125 millió lakosának mintegy 29 százaléka 65 éves vagy idősebb az Egészségügyi,- és Jóléti Minisztérium adatai szerint. Közülük 86 510 százéves, a fele ebben az évben tölti be a 100. születésnapját.

Az ikerpár útjai az általános iskola elvégzése után elváltak. Kodamát cselédnek küldték Oitába, Japán déli Kyushu szigetére. Később férjhez ment, míg Sumiyama azon a szigeten maradt, ahol felnőttek, és saját családja lett. A nővérek egy interjú során felidézték  könnyűnek nem mondható fiatalságukat.

Felnőtt korukban állítólag sokat zaklatták őket az ikerségük miatt. 

A nővérek ritkán találkoztak egészen 70 éves korukig. Ezután azonba együtt kezdtek el zarándokolni és élvezték, hogy újból közel kerültek egymáshoz. A koronavírus miatt a rekordjukról szóló igazolásokat postázták abba idősek otthonába, ahol most élnek. Sumiyama könnyek között, meghatódva vette át a tanúsítványt.

(Origo)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük