Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Montenegróban nincs koronavírus

Montenegróban nincs koronavírus Külföld

Montenegró az egyetlen európai ország, ahol egyetlen koronavírusos eset sincs -adja hírül az Adevărul portál. A 614 ezer lakosú országból mindeddig egyetlen esetet sem jelentettek. 

Hirdetés
Hirdetés

A járvány kezdete óta 392 személyt tartanak orvosi felügyelet alatt és mintegy 2000 személyt kísérnek figyelemmel a közegészségügyi hatóságok, de még egyetlen esetben sem bizonyosodott be, hogy COVID 19 vírussal fertőződtek volna meg – nyilatkozta Igor Galich, az országos közegészségügy igazgatója. A volt Jugoszláv államban korlátozták az utazást a leginkább sújtott országokba, mint Olaszország, Spanyolország, Kína, Dél Korea és Irán. A közegészségügyi vezető reményét fejezte ki, hogy a helyzet nem változik. 

Az országok egyébként sorra zárják le határaikat a vírus terjedésének megfékezése érdekében. Ausztria péntekre virradóra több helyen, köztük Hegyeshalomnál is lezárta a határt Magyarország felé. Az új típusú koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre.Szlovákia valamennyi határátkelőhelyén újra bevezette a határellenőrzést március 13-ától. Az országba csak azokat engedik be, akiknek állandó vagy ideiglenes szlovákiai lakcímük van. Ezzel együtt leállították a nemzetközi vasúti- és buszforgalmat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük