Zabolán ünnepelték az időseket

Több mint 250 idős- és szépkorú meghívott ünnepelte október 1-én, Zabolán az idősek nemzetközi napját. A szervezők célja az volt, hogy kifejezzék hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után a közösségben töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.

A Felsőháromszék 12 településéről érkező vendégeket Hubbes Kinga, a Gyulafehérvári Caritas munkatársa köszöntötte, ezt követően Beke Borbála tiszteletes asszony, majd Fehér Levente, Zabola polgármesterének szavai tették ünnepélyesebbé az eseményt. Hálájukat fejezték ki az ünnepeltek felé az igaz neveltetésért, a bölcs útbaigazításokért, a türelmes tanításokért és a feltétel nélküli szeretetért. Ugyanakkor köszönetet mondtak a példamutatásért, az átadott bölcsességért és emberi értékekért.

Az ünnepi műsor sem maradt el: az időskorú résztvevők a zabolai gyermekek fellépését, majd a kézdiszentkereszti Szép Emlékek Nyugdíjasklub kórusának előadását élvezhették. Őket követte a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub verses-táncos műsora, a gelencei Reménység kórus előadása, valamint Borbáth Tibor és Páll Ágnes szavalata. Mindez közös ebéddel zárult, amelyet a helyi közösség készített el a résztvevőknek, így ízletes babgulyást, finom süteményeket és fánkot fogyaszthattak a jelenlévők.

A rendezvényt a Gyulafehérvári Caritas Otthoni Beteggondozó Szolgálatának munkatársai szervezték, közösen a Zabola Község Polgármesteri Hivatalával. Az ünnepség létrejöttéhez hozzájárultak: a Zabola Község Polgármesteri Hivatal, a Bertis Kft., a Diószegi Pékség, a Relax Kft. és Fülöp György.

(Caritas-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.