Felhívás!

X. Háromszéki Önkéntesek Bálja

Szombaton, december 7-én, a Háromszéki Önkéntes Központ szervezésében tartották a X. Háromszéki Önkéntesek Bálját a Saint George Palace vendéglőben.

A rendezvénynek kettős célja van: köszönetet mondani a megyei civil és ifjúsági szervezeteknek az éves munkájukért, a folytatásra ösztönözve őket, valamint a helyi közösség figyelmét felhívni az önkéntes munka fontosságára.

Grüman Éva-Orsolya, a Háromszéki Önkéntes Központ vezetője megnyitóbeszédében kiemelte: „Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás, ma este is őket ünnepeljük, a jelenlévő önkénteseket, akik példát mutatnak az egész közösségnek. Ez a közös 10 év is azt bizonytítja, hogy ebben a kis megyében kifejtett ifjúsági, civil élet példaértékű az egész ország számára.”

Ezt követően Oltean Csongor MIÉRT-elnök és Badiu Maria tanárnő, az Alexandra Ducancea Ifjúsági Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Az eseményen 130 háromszéki ifjúsági, civil vezető és önkéntes fiatal vett részt. Kiértékelték a 2019-as évben lezajlott ifjúsági rendezvényeket, díjazták a jelenlevő 30 megyei ifjúsági és civil szervezetet, valamint a legaktívabb háromszéki önkénteseket. A 2019-es év legnagyobb létszámú rendezvénye a Salvatore Egyesület „A jónak lenni jó” éves humanitárius programját, melyben a résztvevők száma megye szinten meghaladja a 17.500 személyt.

Kitüntetésben részesült a megye legfiatalabb önkéntese, Popa Sabrina, a Salvatore Egyesület legfiatalabb tagja. A legtapasztaltabb önkéntesnek járó díjat idén Pokhé Éva kapta, aki a L.A.B. Életmentő Kupakok Egyesület önkénteseként tevékenykedik.

Az este színvonalát az 2013-ban alakult ifjúsági Harmónia kamarakórus előadása emelte. A díjkiosztó után Barabás Bea és Sánta Máté, a Kék Hold Táncklub táncosai varázsoltak ünnepi hangulatot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.