Hirdetés
Hirdetés

Waldorfosok találkoznak

Adventi készülődésre és a Waldorf-osztály indításával kapcsolatos tervekről szóló, kötetlen beszélgetésre hívja a Kézdivásárhelyi Waldorf Egyesület a 2023–2024-es tanévben előkészítő osztályt kezdő gyerekeket és szüleiket ma 17 órától a kézdivásárhelyi 2-es számú óvodába. Várnak minden olyan szülőt gyerekkel együtt, akik szívesen kipróbálnák a waldorfos kézműveskedést, szeretnének többet megtudni a Waldorf-pedagógiáról, a tervek szerint 2023-ban indítandó előkészítő osztályról.

Miben más ez az alternatív oktatási-nevelési paradigma? Miért ideális a gyerekek készségeinek, képességeinek minél teljesebb körű kibontakoztatása szempontjából? Mit jelent egész pontosan, hogy holisztikus szemléletű? Miért fontos, hogy a gyerekeknek ne csak egy-két érzékszervét mozgósítsuk a tanulásnak nevezett megismerési-tapasztalási folyamatok során, hanem az összes érzékükkel bekapcsolódhassanak a közös világ felfedezésébe? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járnak körbe a résztvevőkkel és a meghívottal, egy tapasztalt Waldorf-pedagógussal. Az esemény meghívottja Sikó-Barabási Eszter sepsiszentgyörgyi Waldorf-pedagógus, osztálytanító, négygyermekes anya és meseíró.

A tervezett kézdivásárhelyi Waldorf-előkészítő osztályba a mostani Waldorf-ovis gyerekeken kívül majd külsősök is beiratkozhatnak. Ez az esemény tehát nyitott: azt célozza, hogy a Waldorf-iskola iránt érdeklődő gyerekek és szülők megismerjék egymást és a pedagógusokat, legyen idejük összeérni, összekovácsolódni egy igazi, tevékeny és aktív közösséggé.

Az előkészítő osztály a kézdivásárhelyi Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium keretében indulna, az engedélyeztetési eljárás folyamatban van. Az oktatás tannyelve magyar lesz, ugyanakkor a már működő Waldorf óvodai csoportok is multikulturálisak, sőt néhány kisgyerek elsődleges nyelve nem a magyar, hanem a román, angol vagy éppen a német.

A szervezők

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük