Felhívás!

Visszajelzés

Így jár, aki gyereket bánt
Köszönetet szeretnék mondani a kézdivásárhelyi ügyészségnek, valamint a Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak, amiért ügyintézésüknek köszönhetően megkapta méltó büntetését az a márkosfalvi ifj. Karsai Ferenc, aki több rendben is bántalmazta 9 éves fiamat, aki a volt élettársamon, Tódor Emesén keresztül került vele egy fedél alá. A bántalmazó félnek hatvan nap közmunkát kell ledolgoznia Szentkatolna községben. Mindezek mellett várjuk a törvény által kötelezett nyilvános bocsánatkérést is, amit meg kell tennie a gyerek bántalmazásáért.
Továbbá megjegyezném, hogy a fent nevezett esetben a volt élettársam is ugyanúgy érintett, mivel elsősorban az anya hibája, ha a bántalmazás-sorozat a gyerekével megtörténhetett. Szerencsére, a hatóságok közbenjárásának köszönhetően a gyerek visszakerült hozzánk, és reméljük, nem éri újabb incidens őt a részükről, valamint az érintett felek is rádöbbennek arra, hogy utólag sem kell gúnyolódni.
Szabó Csaba, Márkosfalva

Miért kerül Brassóba a szemét?
A Székely Hírmondó szerdai lapszámában kérdezi az egyik olvasó, miért hord a TEGA hulladékokat Brassóba? Szívesen válaszolunk erre az egyébként jogos kérdésre: a lécfalvi hulladékfeldolgozó központba azokról a településekről szállíthatunk szemetet, amelyek a pályázás idejében az azt létrehozó községek közti társulás tagjai voltak. Ezek az önkormányzatok anyagilag is hozzájárultak a hulladékfeldolgozó kivitelezéséhez: Barót város akkoriban nem volt tagja ennek a társulásnak. Az ADI SIMD, azaz a szóban forgó települések közti társulás, illetve Lázár-Kiss Barna, Barót polgármestere is szívesen változtatnának a helyzeten: előreláthatóan ez 2019-ben fog bekövetkezni, addig valószínűsíthetően a jogi akadályokat is sikerül áthidalni, és már nem lesz szükséges Brassóba szállítani a szemetet.
A TEGA Rt. csapata

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.