Felhívás!

Vége a dohányzásnak!

Sajnos, 50 év után véget kellett vetnem a dohányzásnak, a 70 éves tüdőm nemigen bírja már. Másrészt pedig nagyon megdrágították a dohányféléket. Nap mint nap cigarettacsempészetről tudósít a tévé, újság. Az országban egyetlen dohánygyár sem működik, éppen ezért zöld utat kaptak a csempészek, sokszor a vámosok segítségével. Kellett nekünk demokrácia!

Hol vannak azok a vitéz férfiak, akik a híres forradalomkor ott ünnepeltek? Ma is ők irányítják a népet a hazugságokkal, rablómesékkel. Élik világukat pazarul, és ha netalán elesik valamelyik néhány hónapra, lecsukják, majd folytathatja ott, ahol abbahagyta.

Harminc év után akarják felelősségre vonni a vén gazembereket, akiket már a halál keres. Nem sírom vissza a régi rendszert sem, sőt, éppen Ceaușescu volt a hibás. Mert minden városban, de falvakban is volt 10-12 Ceaușescu, akik csiripeltek a szekunak, persze jó gázsiért. Most is vannak elegen ebből a fajta népségből.

De most már Isten ítélőszéke előtt vagyunk mindannyian az átkozott vírus miatt. Negyven évvel ezelőtt az akkor 103 éves nagyapám megjósolta: „te, Csabi unokám, én nem, de ti megélitek, hogy jön a sárga veszedelem, amely megkóstolja az emberiséget”. Hát nem Kínából indult, ahol a népek csakugyan sárgák?!

Nagytata az első világháborúban 6 évet szolgált, és ott egy jósnő megjósolta neki a hosszú életet és egyebeket, amelyeknek 90%-a meg is történt. Sárfalván élt a második világháború idején, ő volt az orosz tolmács. Csend volt a faluban, nem úgy, mint itt, Lemhényben, ahol kő kövön nem maradt. Édesanyám öt gyerekkel oda menekült tehénszekérrel. Isten őrizzen meg egy újabb háborútól!

Nagy Lambert Csaba

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.