Hirdetés
Hirdetés

Újra külön gyűjtik a papírt

Mint ismeretes, a TEGA egy ideje együtt gyűjti a műanyag illetve a papír hulladékot, hiszen a szállításuk is együtt történik. Fontos hangsúlyozni, hogy az adott hulladékokat a lécfalvi hulladékválogatóban számos kategóriára válogatják. A PET palackokat szín alapján barna, zöld, átlátszó illetve fehér kategóriákban hasznosítják újra, a papírt, a kartont, az alumínium fóliával bélelt dobozokat mind-mind külön szállítják tovább, hogy újra felhasználhassák őket.

Máthé László, a TEGA vezetője elmondta: „Sepsiszentgyörgyön többen is jelezték, hogy szeretnék, hogy külön szállítsuk és gyűjtsük ezeket az anyagokat. Volt erre korábban is precedens, ezért úgy döntöttünk, visszatérünk ehhez a megoldáshoz. A sárga konténerekbe műanyag illetve fém kerül, a kékbe kerül a papír és a Tetra Pak. Szintén a kék konténerbe kerülnek a különböző típusú kartonpapírok, újságok, magazinok, szórólapok is. Vannak helyszínek, ahol csak kék színű konténerek vannak, nyilván ezeken külön jelezzük majd, egy nagy matricával, hogy oda mit kell gyűjteni. Az idén ezt már nem tudjuk megoldani, de jövő nyárig mindenhova kerül sárga konténer is.

Mint ismeretes, a biológiailag lebomló hulladék konténerét piros címkével látták el, a műanyag, illetve fém hulladék számára kijelölt konténer sárga címkét kapott, a kék pedig a papírnak, kartonnak van fenntartva. A zöld konténer üvegek számára van, a süllyesztett konténerek esetében is van külön vegyes hulladéknak, illetve bio hulladéknak.

Máthé László elmondta: „A biológiailag lebomló hulladék elég tiszta anyag. Nyilván, vannak benne különböző típusú nejlonzacskók, ezeket sajnos kézzel kell eltávolítani. Az igazgató arra kéri a lakosságot, lehetőség szerint ürítsék a bio hulladékot a megfelelő szemetesbe, a nejlonzacskót pedig, amiben elviszik a szemetesig, dobják a vegyes hulladék közé.

A TEGA november 2-tól szállítja külön a műanyagot és a papírt.

TEGA-sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások