Felhívás!

Új szolgáltatás a könyvtárban

Örömmel közöljük, hogy a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár szolgáltatási köre bővült! Könyvtárunkat felvették a Magyar Tudományos Akadémia EISZ intézményi körébe.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium céltámogatást biztosított az EISZ számára, hogy határon túli magyar intézményeknek nyújtson lehetőséget az online szakirodalmi és közművelődési források elérésére. Ennek köszönhetően intézményünk adatbázis-előfizetését 100%-ban támogatta az EISZ.

Az adatbázist főleg diákok, kutatók, egyetemisták, szakdolgozatot írók figyelmébe ajánljuk. Böngészhető telefonon, laptopon is, de csak a könyvtár hálózatán keresztül, beiratkozott olvasóknak. Többnyire szakkönyvek, ismeretterjesztő kiadványok, szakdolgozatok, tudományos munkák tölthetők le, de szép számmal van köztük szépirodalom, gyerekirodalom is.

Szaktárs felület (https://www.szaktars.hu/) – 10 szakkönyvkiadó 6800 kötete elsősorban a bölcsészet- és társadalomtudományok köréből. Szaktárs felületen elérhető kiadók: Attraktor; Balassi; Gondolat; Kortárs; Kronosz; L’Harmattan; Mentor; Napvilág; Osiris; Szaktudás Kiadó Ház.

Akadémiai Kiadó MeRSZ (https://mersz.hu/) – 500 szakkönyv elsősorban egyetemisták számára.

Az Akadémiai Kiadó szótárai – magyar egynyelvű szótárak (A magyar helyesírás szabályai, Idegen szavak és kifejezések szótára, Magyar értelmező kéziszótár, Magyar szinonimaszótár stb.), illetve kétnyelvű szótárak angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, holland, kínai, szlovén, latin, svéd nyelven. A nagyobb szótárak könnyedén telepíthetők a Word szövegszerkesztő programhoz: https://www.szotar.net/egyeb/office/. Az adatbázis folyamatosan bővülni fog!

(A kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.