Felhívás!

Tudatosító kampány Baróton

Szeptember 27-e, illetve október 1. között virágföldosztással egybekötött informáló kampányt indít Baróton a TEGA, Barót város önkormányzata, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) és a Felelősségátvállalási Szervezetek (OTR-ék).

„Általánosan jónak mondhatók a Baróton elért szelektív gyűjtési eredmények, ugyanakkor az is igaz, hogy egyes helyszíneken például a szelektív, illetve biológiailag lebomló hulladék gyűjtése hagy kívánnivalót maga után. Az emberek hozzáállása személyfüggő: van, aki tiszteletben tartja, van, aki nem. A tömbházak esetében nagyobb a kilengés, több a nem megfelelően gyűjtött hulladék. Azt gondolom, hogy ha az emberek kezébe konkrétan tudunk adni valamit, amivel megmutathatjuk, hogy van értelme a szelektív gyűjtésnek, akkor motiválva lesznek, hogy odafigyeljenek” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. vezetője.

A tudatosító kampány keretében a városban egy-egy zsák sepsiszentgyörgyi és baróti lebomló hulladékból készült virágföldet vehetnek át azok a személyek, akik szelektíven gyűjtenek, illetve a helyszínen szórólapokkal és magyarázatokkal is segítenek majd a szelektív gyűjtéssel kapcsolatban.

(TEGA-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.