Felhívás!

Több mint 13.600-an előiratkoztak a BBTE-re

Több mint 13.600 érettségizett és alapképzést végzett hallgató tette meg az online felvételi folyamat első lépését a Babeș–Bolyai Tudományegyetemre az iratkozási platform megnyitását követő első napokban.

Ezek a jelentkezők végigmentek a kötelező előiratkozás lépésein, közülük mintegy 11.300 véglegesítette és benyújtotta a felvételi iratcsomót.

Az első napok mutatói alapján a legkeresettebb a Matematika és Informatika Kar, ahol 1632 iratcsomó érkezett be nappali alapképzésre; ezt követi a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar 1437 nappali alapképzésre beérkezett jelentkezéssel, majd a Jogtudományi Kar 1216 benyújtott iratcsomóval; a Pszichológia és Neveléstudományok Karra 853-an jelentkeztek, a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karra 702, a Bölcsészettudományi Karra 612 jelentkezés érkezett az iratkozás első napjaiban.

A 2020-as Felvételi legfőbb újdonsága, hogy a teljes folyamat kizárólag online zajlik a https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ platformon keresztül, ahol a jelentkezők feltölthetik a beiratkozáshoz szükséges teljes dokumentációt. A felvételi időszak végén, a végleges eredmények közzétételét követően a helyek visszaigazolása ugyancsak online fog történni.

Az új tanévre a felvételik 2020. július 9. és 30. között zajlanak. A felvételi naptár tartalmazza a jelentkezési időszakot, a felvételi vizsgákat, az eredmények kifüggesztését, a fellebbezések benyújtását, a helyek megerősítését, a fennmaradó helyek újraelosztási időszakát; ezt a BBTE-n belül az egyes karok határozták meg. További információk a https://admitere.ubbcluj.ro/hu/ linken érhetők el.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 2020-2021-es tanévre 4.875 tandíjmentes és több mint 10.000 tandíjköteles helyre várja a jelentkezőket, emellett 2.550 hely áll az érdeklődők rendelkezésére távoktatáson és csökkentett látogatású oktatáson.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.