Felhívás!

Tehetségfejlesztő programok fiataloknak

A Turul Iroda tavaly ősztől idén júniusig két kiemelkedő, tehetségfejlesztő szakmai programot valósított meg. A 2013 óta tehetségpontként működő szervezet összesen huszonnégy 15–18 év közötti sepsiszentgyörgyi fiatalt vont be a tehetségfejlesztő programokba.

A Lencsén keresztül a világ projekt során 12 fiatal olyan műhelymunkákon vett részt, ahol elsajátították a fotózási technikákat és látásmódokat, de a fényképezés történetéről és fejlődéséről, a fotógép használatáról, árnyékolásról és fénytechnikáról, a kinti és stúdiófotózás közötti különbségekről is tanultak. Ugyanakkor a filmezés témakörében a videózás aktuális trendjeit, technikai ismereteit, eszköztárát, megvilágítási és fénytechnikával kapcsolatos részleteket, vágás és filmfeldolgozás, illetve filmműfajok közötti különbségeket, forgatókönyv összeállítását és látásmódok érvényesítését tanulták. A program vezetését Gheorghiță Raymond, az egyesület önkéntes-koordinátora végezte, szakértőként Toró Attila fotográfus-dizájner és Ürmösi Levente Mihály producer-operatőr csatlakozott, akik egy háromnapos szakmai táboban mélyítették és fejlesztették a tanult ismereteket a fiatalok körében.

Az Irány a természet tehetségfejlesztő programban szintén tizenkét fiatalt vont be az egyesület, és a teljes program ideje alatt élményeken alapuló természettudományos ismereteik bővítését és fejlesztését célozta meg. A projektet szintén Gheorghiță Raymond önkéntes-koordinátor, illetve Gajdó Ödön, az iroda önkéntese vezette, szakértőként Para Zoltán, a Vinca Minor Egyesület, illetve Baló Attila, az Aquacov részéről lett bevonva. A program alatt a fiatalok tanulmányi úton voltak a Csomád Bálványos Natura 2000-es Természetvédelmi Területen, majd egy háromnapos szakmai táborban is részt vettek Bikfalván.

Turulmadár Ifjúsági Iroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.