Felhívás!

Tavaszi nagytakarítás

Március elejétől a TEGA megkezdte a lomtalanítást és az üveggyűjtést: a tevékenység azokon a településeken zajlik, ahol a hulladékszállítást a megyeszéki központú vállalat végzi.

Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy a hulladékgyűjtés az ajtótól ajtóig módszerrel tud működni. A hulladékot a kliens kapuja elől kell elszállítani, mert különösen a vidéki településeken, nagyon kevesen viszik el a szelektív gyűjtőkhöz. Jelen pillanatban a községekből minden típusú szelektív hulladékot együtt szállítunk az átlátszó nejlonzsákokban.

Mivel az üveggyűjtés eddig jó eredményeket hozott, folytatni kívánjuk ezt a továbbiakban is. Az akciónak az a lényege, hogy megérje a kliensnek is a fáradozás, 5 kg üvegért cserébe fél liter sört adunk. Számunkra ez azért jó, mert az összetételét tekintve tisztább hulladékot kapunk és adunk tovább. Mivel a hulladék összmennyisége folyamatosan nő, nem mindegy, hogy mekkora mennyiség kerül a lerakóra, ez ugyanis az elkövetkező évben is drasztikusan drágulni fog.

További fontos tudnivaló a lomtalanítással és üveggyűjtéssel kapcsolatban, hogy akárcsak az elmúlt években, az elektronikai, illetve háztartási gépeket is átveszi a TEGA: ezek kg-ban kifejezett értékét az ügyfél által befizetendő számlából vonják le. A bútorokat, nagyméretű lomokat is átveszi a vállalat, ezek szállítása ingyenes.

Sepsiszentgyörgyön is lesz üveggyűjtés április folyamán. A megyeszék az elektronikai hulladékok és lomok szempontjából is más besorolás alá kerül: az elektromos hulladékot folyamatosan lehet az Energia utcai hulladékudvarban leadni, ez érvényes a kidobásra ítélt bútorokra is – ez utóbbiakkal kapcsolatosan előzetes telefonos egyeztetésére van szükség a 0267.310.123-as számon, így akár ingyenesen is elszállítják a tömbház elől.

TEGA-sajtóiroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.