Felhívás!

Támogassák a szervezetünket!

A Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szövetsége tisztelettel fölkéri mindazokat, akik kárpótlásban részesültek az 1990/118-as törvényhatározat utólag módosított, 2021/232-es cikkely szerinti rendelkezésnek megfelelően, hogy támogassák szervezetünket. Ismert, hogy megyei szervezetünk vállalta a központi, bukaresti országos szövetség támogatását, ami egyébként valamennyi megyei szervezetnek kötelessége lenne.

November 16-án a megyei szervezetek gyűlésén, az Országos Szövetség Vezető Tanácsa jelezte, hogy a befizetések elmaradása miatt nem tudja fenntartani székházát. Ez a helyzet visszahat a megyei szervezetek további működésére is. Mára a szövetségünk, amely önkéntesek segítségével működik, több mint 5000 első ági leszármazottnak rendezte a jelentős pénzbeli kárpótlást. Tudniuk kell az érintetteknek, hogy nyilvántartásunkban a tavalyi összesítésnél mindössze 200 támogató szerepelt. Az igazoló dokumentumok – sokszor problémás összeállításában – felkészült önkénteseink segítségével találtunk mindig megoldást. Az a törvényben rögzített jogosultság, hogy hadifogság vagy a kommunista diktatúra elítéltjeinek halála után gyermekeik kárpótlásban részesülhetnek, szövetségünk kitartó munkájának az eredménye. Ezért kezdtük 2007-ben a gyerekek összeírását, ahogyan ezt az akkori kormány kérte. Az igénylők alapján akkor mintegy 2000 dossziét állítottunk össze, várva a pozitív fordulatot. Utólag bizonyult be, hogy ez a nem kis munka nem volt hiábavaló.

Fényképes tagsági igazolványokat adunk, amelynek az a rendeltetése, hogy jogaink gyakorlásában, azt felmutatva, bizonyítsák jogosultságukat. Az igazolványokban olvasható mindazok a jogok, amelyben tulajdonosa részesülhet. A határozatokat rendszerezzük, és levéltárunk anyagát fogják képezni. Az 1990-es rendszerváltozás után létrehozott levéltárunk sok esetben járult hozzá kérvény jóváhagyásához.

Török József, a Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szövetségének elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.